Yamaha MT-07 vernieuwd in 2020?

De concurrentie staat niet stil en mede daardoor is het geen verrassing dat Yamaha haar MT-07 aan het updaten is. Onze Engelse collega’s hebben spy-foto’s die duidelijkheid scheppen, maar ook het een en ander aan de verbeelding over laten.

Op de Engelse spy-foto’s zien we dat het motorblok van de buitenkant ongewijzigd is, maar ongetwijfeld heeft Yamaha intern maatregelen genomen om het motorblok ietwat te vernieuwen met de nieuwe Euro5-regulering op komst. De licht gewijzigde uitlaatpartij sluit daar mooi op aan. Wijzigingen zien we ook aan de voorvork, terwijl het dashboard groter is dan voorheen. Maakt Yamaha dan ook de stap naar een volwassen TFT-scherm? Een deel van de concurrentie heeft dat alvast gedaan.

Hoewel de voorzijde flink is afgetaped zien we wel dat er een andere koplamp schuilt die minder lomp is dan de huidige koplamp. Ook zien we de nodige elektronica bij de voorrem. Waarschijnlijk werkt Yamaha aan nieuwe settings voor het ABS, héél misschien zelfs bochten-ABS.

Hoewel we al over de helft van het jaar zijn, zou het kunnen dat deze vernieuwingen ingaan op modeljaar 2020. Maar gezien de grote hoeveelheid apparatuur klinkt 2021 ook logisch.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?