Gewaarschuwd mens telt voor twee

Komend weekend gaat half Europa op vakantie en dat blijft niet zonder gevolgen. De gevreesde en beruchte Zwarte Zaterdagen komen er weer aan. Zaterdag twee, negen en zestien augustus worden lange files op snelwegen en voor tunnels verwacht. Met een motorfiets slalom je er altijd wel doorheen (ook al is het wettelijk niet overal toegestaan), maar enige vertraging incalculeren kan geen kwaad. Om fileleed te voorkomen is er een eenvoudig advies: vertrek op donderdag of zondag.

Franse ellende
De A10 tussen Parijs-Bordeaux en de Spaanse grens staat negen augustus geheid vast Hetzelfde geldt voor de A7/A9 van Lyon-Orange naar de Spaanse grens.Zaterdag 16 augustus blijft het extreem druk in het zuiden van Frankrijk.

Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland
In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel op de A2 Luzern – Chiasso het belangrijkste struikelblok. Bij de Oostenrijkse buren is het druk op de A12 Kufstein-Innsbruck en de A10 Salzburg-Villach. In Duitsland is het vooral druk op de wegen rondom Munchen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.