woensdag 17 april 2024

Gewaarschuwd mens telt voor twee

Komend weekend gaat half Europa op vakantie en dat blijft niet zonder gevolgen. De gevreesde en beruchte Zwarte Zaterdagen komen er weer aan. Zaterdag twee, negen en zestien augustus worden lange files op snelwegen en voor tunnels verwacht. Met een motorfiets slalom je er altijd wel doorheen (ook al is het wettelijk niet overal toegestaan), maar enige vertraging incalculeren kan geen kwaad. Om fileleed te voorkomen is er een eenvoudig advies: vertrek op donderdag of zondag.

Franse ellende
De A10 tussen Parijs-Bordeaux en de Spaanse grens staat negen augustus geheid vast Hetzelfde geldt voor de A7/A9 van Lyon-Orange naar de Spaanse grens.Zaterdag 16 augustus blijft het extreem druk in het zuiden van Frankrijk.

Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland
In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel op de A2 Luzern – Chiasso het belangrijkste struikelblok. Bij de Oostenrijkse buren is het druk op de A12 Kufstein-Innsbruck en de A10 Salzburg-Villach. In Duitsland is het vooral druk op de wegen rondom Munchen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen