13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Gezellige BMW GS Trophy-bijeenkomst in Lopikerkapel

Hoe hou je 20 motorrijers GS Trophy-rijders in bedwang die zijn geselecteerd voor een moorddadig zware selectie in Wales? Met een bbq in Lopikerkapel en een mededeling.

1 Mark Geljon, 20 Ted van Doorn, 15 Mario Scholten, 13 Remy Zwemmer, 2 Cor van den Bosch, 12 Olaf Kempers, 5 Oscar Goos, 1 Ronald van Teunenbroek, 4 Bert van de Vegte, 17 Marc de Roo, 8 Willem Vermeulen, 16 Michael Kersten, 19 Wiljan van Buiten, 10 Matthijs Dik, 9 Ab Ludwig, 11 Kawafo Acquaah-Arhin, 6 Remco Sijtzema, 3 Jordy Man en 18 Frans Theelen.

De eerste schifting in Loon op Zand voor de International GS Trophy volgend jaar in Albanië heeft tenminste 20 enthousiaste motorrijders opgeleverd. De stemming zat er goed in bij Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel. Mooie locatie ook, zo met een strandje aan de Lek. Terwijl lekkernijen uit de veeteelt lagen te sissen boven het kolenvuur, waren de verhalen niet van de lucht. Het is toch altijd weer verrassend om te zien hoe 20 ‘voorheen vreemden van elkaar’ het in zo korte tijd zo goed met elkaar weten te vinden. Da’s toch wel een eigenschap van motorrijders. De een praat voluit, de ander houdt zich wat stil. Maar nooit heb je het gevoel dat je buiten de club valt. Maar wie goed luisterde, hoorde soms de subtiele porren onder de gordel. Want een bbq met z’n allen is natuurlijk leuk, maar er staat wel wat op het spel: de eindstrijd in Albanië.

Felbegeerde tickets

Slechts drie motorrijders mogen de eer van Nederland verdedigen tijdens de International GS Trophy in Albanië. Dat betekent 17 motorrijders die een teleurstellende mededeling voor hun kiezen krijgen. Geen vooruitzicht om naar uit te kijken. Dan helpt ook de BMW R1250GS in Trophy-kleuren niet meer. Die kregen alle 20 mee naar huis en ze mochten er tot ‘Wales’ mee rijden. De aanvechting om die GS in de fik te steken, zal menigeen met moeite kunnen onderdrukken. Maar zover is het nog niet. Alle 20 gaan dus eerst naar Wales voor de definitieve selectie. Daar worden de drie felbegeerde tickets uitgedeeld. Maar…

Wel of geen Wales

De bijeenkomst was nog maar net aan de gang of er werd al een bom gedropt door BMW. De kans bestaat dat Nederland niet deelneemt aan de kwalificatie in Wales vanwege COVID-19. Omdat in Wales het virus weer aan terrein wint, moeten reizigers uit Wales na aankomst in Nederland toen dagen in quarantaine. En dat kun je niet verwachten van motorrijders. Dinsdag as valt de beslissing. Of naar Wales of in oktober/november in Nederland een kwalificatie. In de tussentijd rijden de mannen heerlijk op hun speciale Int. GS Trophy-R1250GS. En da’s toch zeker geen straf.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen