Google test met robotmotor

Wat het nut van een robotmotor is weten we eerlijk gezegd niet. Als praktische vorm van persoonlijk vervoer, als sportieve uitdaging en als hobby heeft de motorfiets absoluut zijn bestaansrecht, maar wat moet je nou met een robotmotor?

Toch is Google, in navolging van de bestuurderloze auto’s waarmee ze reeds vele kilometers maakten, druk aan het testen met rijderloze motorfietsen. De eigen technici, die ook druk zijn met militaire robotvoertuigen, zijn er razend druk mee en hebben inmiddels een variant die zichzelf keurig in balans weet te houden.

Naar het schijnt heeft Google zelfs toestemming gevraagd om op de openbare weg te mogen testen, al wordt dit niet door het bedrijf bevestigd. Google verklaart slechts dat het mogelijk is dat toekomstige testen eventueel ook motorfietsen kunnen omvatten.

Even in de toekomst kijkend, zien we het nog wel gebeuren dat op dijkwegen waar motoren nu verboden zijn, ineens verkeersborden komen te staan als op bovenstaande foto: verboden voor …..rijders.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.