Gouden team naar Eext

De veertiende editie van de Motor GP Eext, die gehouden wordt op 24 en 25 augustus, zal volledig in het teken staan van de races op Daytona van de jaren tachtig. Hartog, Ankoné en Van Dulmen zullen aanwezig zijn, twee van hen nemen het originele gouden pak uit 1975 mee. Het gouden pak van de overleden Rob Bron zal ook te bezichtigen zijn, evenals een naamloos reservepak. 
 
Naast de aanwezigheid van de coureurs zullen er ook een aantal motoren uit de Daytona-periode meerijden in de parades. Onder andere de Bakker Yamaha TZ 750 waarmee Jack Middelburg in 1977 aan de Daytona-races deelnam, een König 750-4 uit 1975, een Honda CR750 Daytona uit 1970 en ex-fabrieks Suzuki TR750 uit 1973. 
 
In de GP-Eext tent is een speciale expositie opgezet. Hier zijn onder meer de gouden pakken te zien, maar ook de motoren uit die periode en verschillende memorabilia van de Daytona-races zoals programma’s, caps, stickers en foto’s. 
 
Aan de vooravond van het evenement schuiven de sterren aan voor een avond vol verhalen en anekdotes. Vorig jaar organiseerde de GP Eext voor het eerst zo’n avond met Carl Fogarty, Paul Smart en Theo Bult als gasten. Dit jaar zullen op zaterdagavond 24 augustus in ieder geval Wil Hartog, Marcel Ankoné en Boet van Dulmen hun verhaal komen doen. 
 
Kijk voor meer informatie op www.gpeext.nl.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.