Getest: Grillsokken

Gebruik de verwarmde sokken van Klan te lang op een te hoge stand en het resultaat zal je bevreemden. Chefkoks zouden bijvooorbeeld stinkend jaloers zijn geweest op de prachtige grillstrepen op mijn voeten. Als een biefstuk die net van de grill komt. Het levert direct een tip op: probeer de vier verschillende warmtestanden van deze Klan elektrisch verwarmde sokken eerst thuis uit. Dan zet je ze makkelijk een standje lager. Het is een ander verhaal als je onderweg in de vrieskou moet stoppen en dan een hele riedel moet afwerken. Winterhandschoenen uit, onderkant van je motorbroek openritsen, laarzen openen en de knop bedienen die de sokken een standje lager zet. Dat doe je liever niet.

Aangenaam comfortabel
De grillstrepen bewijzen dat deze elektrische verwarmde sokken echt werken. Heerlijk! Op de motor zijn handen en voeten altijd de klos. Met dit paar van Klan hoeft dat dus niet meer. Ze houden de kou weg van voetzolen en de bovenkant van de tenen. Het resultaat is aangenaam en comfortabel. In mijn geval is de laagste stand direct de aangenaamste.

Lange ritten geen probleem
Je sluit de sokken direct op de accu aan, of op drie oplaadbare batterijen. Die laatste zijn plat zodat je ze makkelijk in je laarzen kwijt kunt. Van een vervelende dikke bult in je laars heb je geen last, de stroomdraad onder je voet voel je tijdens het lopen wel, maar echt vervelend is het niet. Klam levert 12 en 7.4 volt batterijen. De eerste houden het 5,5 uur vol op de hoogste stand en 2 uur op de laagste. Voor de 7.4 is dat 6,5 uur en 3 uur. Lang genoeg om het bij de meeste ritten uit te zingen.

Dure luxe
Een motorlaars is meestal niet direct de meest frisse plek, daarom is het prettig dat de sokken op 30 graden (handwas) gewassen kunnen worden. Zodra je hebt uitgevonden hoe deze sokken werken, zijn ze echt lekker warm. Al betaal je wel voor die luxe. Meer dan tweehonderd euro ben je kwijt voor deze luxe. Dat doet even zeer.

Product: verwarmde sokken Klan
Maat: 37 – 48
Kleur: zwart-rood
Prijs: sokken € 89,95, batterij en oplader € 129,95
Informatie: http://www.splashdesign.com/epages/Splash.sf

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.