vrijdag 19 april 2024

Groeit de Hornet naar 800cc?

Honda lanceert dit najaar een 800cc metende Hornet. Dat bericht – begeleidt door een foto van de nieuwe motorfiets – verspreidt zich althans razendsnel op internet. De motor moet eind dit jaar zijn debuut maken tijdens de grote motorbeurzen van Keulen of Milaan. Dankzij zijn grotere cilinderinhoud moet de nieuwe Hornet beter partij kunnen bieden aan Kawasaki’s Z800, Suzuki’s GSR750 en Yamaha’s MT09.

Geen noodzaak voor Hornet
Het kan geen kwaad om een kanttekening te plaatsen bij dit gerucht. Honda heeft namelijk al heel wat ijzers in het vuur in het middensegment. De wens voor een nieuwe Hornet mag misschien bij het grote publiek leven, maar de noodzaak is niet direct aanwezig. Honda heeft onder meer de gloednieuwe CB650F in het programma. Daarin zit ook een complete NC-serie. Het V4-blok in de VFR en Crossrunner meet zelfs al 800 cc. We zullen dit najaar dus wel zien.

Wilde Hornet
Als Honda de nieuwe Hornet een wilde styling meegeeft, kan hij zich onderscheiden van zijn familieleden. De Hornet, laten we het officiële CB600F voor het gemak vergeten, heeft al sinds zijn introductie in 1998 een eigen gezicht. Het heeft vast iets te maken met zijn Italiaanse afkomst. De spionagefoto van het nieuwe model toont echter geen extreme wildebras of exoot

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen