Groot-Brittannië: Motorverkoop daalt door BREXIT

De onzekerheid over de economische toekomst van Groot-Brittannië heeft gevolgen voor de verkoop van motoren.

In Groot-Brittanië is de chaos groot na de zware nederlaag die Theresa May gisteren leed in het Britse Lagerhuis na de stemming over de Brexit-deal.

Door het voortdurende ge-emmer over wel of geen Brexit daalt het consumentenvertrouwen al enige tijd. En dat heeft de motorverkopen in Groot-Brittannië niet ongemoeid gelaten.

December schokkend slecht

De motorverkoop in 2018 laat een groei zien die 2,9% hoger is dan in 2017. Maar in december daalde de verkoop schokkend. De National Motorcycle Dealers Association (NMDA) schrijft dat toe aan de dreigende realiteit van Brexit.

De verkoop van gemotoriseerde tweewielers daalde in december met 17,9%, van 6.266 in december 2017 tot 5.142. Deze daling werd nog erger gevoeld op de scootermarkt. Daar daalden de verkopen met bijna een derde.

Britse dealers zijn gewaarschuwd dat deze trend zich zal voortzetten in het eerste kwartaal van 2019. De economische onzekerheid vanwege Brexit zijn nog lang niet over.

Bron: visordown

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.