maandag 15 april 2024

Guy Martin wil met z’n Suzuki Hayabusa naar 483 km/u

Is het raar om te beweren dat Guy Martin een beetje gek is? Dus zou het geen verrassing moeten zijn dat hij achter de 300 km/u-barrière op een motor aangaat op de staande kwart mijl.

Lees: Guy Martins Hayabusa vernietigt Honda RC213V-S TT in dragrace

In recente tests op de Elvington airstrip, nam Martin zijn turbogeladen Hayabusa mee naar 247 mijl per uur. Dat was zonder de achterste kuip. De 247 mph run werd gedaan in vreselijk weer. Volgens Motorcycle News moest Martin af en toe de strijd aangaan met de 50 km/u-winden.

Maar Martin reed in de nazomer van 2019 nog sneller. Motorcycle News meldde dat hij in september 2019 270.965 mijl per uur wist te halen. Trevor Duckworth, de eigenaar van Straightliners Events zei het volgende:

‘Hij doet het goed met het ontwikkelen van de motor. Hij is de hele tijd bij ons en hij is een slimme kerel, die altijd leert. Hij is nu sneller dan 270, ongeveer 275 op de GPS. De moeilijkheid bij Elvington is de wind, de airstrip is zo groot dat de wind aan de ene kant naar het oosten en aan de andere kant naar het westen kan waaien. Maar Elvington is echt de enige plek in de UK waar ruimte is voor een 0-300 in de mijl, op tijd remmen is het probleem.’

De motor is een Suzuki Hayabusa met turbo, gebouwd door Jarrod ‘Jack’ Frost of Holeshot Racing. Hij is ook een snelheidsrecordhouder. De motor is aangepast en gemodificeerd voor Martin’s doeleinden, maar de boring en de slag zijn nog steeds standaard en dat geldt ook voor de cilinderinhoud van 1340 cc. De motor is echter getuned op 830 pk, wat een krankzinnige hoeveelheid vermogen is die uit een relatief kleine motor komt. Hopelijk is dat genoeg vermogen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen