H-D laat eerste nieuws 2015 los

Na een jaar afwezigheid is de Road Glide alweer terug in de modellenlijn van Harley-Davidson. Op de Sturgis Motorcycle Rally introduceerde het bedrijf uit Milwaukee de Special van dit model. Wat uiteraard gelijk opvalt is de topkuip van deze tourder. De vernieuwde haaienneus wordt voornamelijk gevormd door de Dual Reflector Daymaker LED-koplampen. De Road Glide Special gaat de welbekende Twin Cam 103 krijgen als aandrijving, waardoor je beschikt over een luchtgekoelde 1.690 cc V-twin, die waarschijnlijk goed zal zijn voor 138 Nm bij 3.500 tpm.

De Special beschikt verder over een Boom Box 6.5 GT infotainment-systeem, die bediend kan worden via een touchscreen of de twee joysticks op het stuur. Deze versie heeft verder twee harde zadelkoffers, cruise control, een gelakte binnenkuip en pinstriping die met de hand aangebracht is. Wanneer de Road Glide Special bij de dealer zal staan, is nog niet bekend. Prijs eveneens. Overigens komt H-D binnen nu en enkele weken met de volledige line-up voor 2015, waaronder dan ook de presentatie van de ‘normale’ Road Glide. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?