13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Handicap geen bezwaar

Samen sta je sterk(er). Onder dit motto hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). De MOTORbeurs Utrecht, 21 tot en met 24 februari 2013 wordt gebruikt om de SMvG ‘aan te trappen’. De SMvG laat de mogelijkheden zien in Hal 7 stand F122 met twee aangepaste motoren: de superlage Yamaha XT660 van kleine man (128 cm) Leendert Poortenaar en de Ducati Streetfighter met éénhandige bediening van Rob Rupert.

De SMvG bestaat uit ervaringsdeskundigen: motorrijders met een handicap. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Maar de SMvG wil veel meer lotgenoten bereiken. Want motorrijden kan voor een gehandicapte zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, acceptatie, rehabilitatie, zelfvertrouwen, vrijheid en respect betekenen, aldus de nieuwe stichting.

Kijk voor meer informatie op www.smvg.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen