Handicap geen bezwaar

Samen sta je sterk(er). Onder dit motto hebben gehandicapte motorrijders een organisatie opgericht: Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG). De MOTORbeurs Utrecht, 21 tot en met 24 februari 2013 wordt gebruikt om de SMvG ‘aan te trappen’. De SMvG laat de mogelijkheden zien in Hal 7 stand F122 met twee aangepaste motoren: de superlage Yamaha XT660 van kleine man (128 cm) Leendert Poortenaar en de Ducati Streetfighter met éénhandige bediening van Rob Rupert.

De SMvG bestaat uit ervaringsdeskundigen: motorrijders met een handicap. Dankzij het werk van de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) rijden zij (weer) motor, veilig en verantwoord. Maar de SMvG wil veel meer lotgenoten bereiken. Want motorrijden kan voor een gehandicapte zelfstandigheid, gelijke behandeling, integratie, acceptatie, rehabilitatie, zelfvertrouwen, vrijheid en respect betekenen, aldus de nieuwe stichting.

Kijk voor meer informatie op www.smvg.nl.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.