16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Harley-Davidson Benelux komt met Black BTO

Harley-Davidson Benelux heeft de smaak te pakken en daar zijn wij blij mee. Neem nu deze Black BTO (Built To Order). Het gaat hier om een 2012 Harley-Davidson Road King Classic die behoorlijk dik is aangekleed met originele accessoires. Er is exclusief voor de Benelux een gelimiteerde oplage beschikbaar van deze Black BTO.

Het initiatief voor de BTO is ontstaan uit de toenemende vraag naar motoren die standaard gecustomized zijn. “Mensen willen exclusiviteit, een Harley-Davidson met een eigen identiteit, maar tegen een betaalbare prijs. Dat is precies wat we met deze nieuwe BTO aanbieden”, zegt Ed Anderson, District After Sales Manager Nederland bij Harley-Davidson Benelux. Samen met Bert Reurink, chef werkplaats van Harley-Davidson Amsterdam, heeft hij de Black BTO ontworpen. Maar betaalbaar? De Road King BTO is verkrijgbaar voor 35.000 euro in Nederland en 32.000 euro in België. Aan jou de keuze of dit valt onder je definitie van betaalbaar.

De Road King is onder andere voorzien van de volledige Slip Stream-collectie die uit elf delen bestaat en best aardig samen gaat met de duistere look van deze Black BTO. Alle verchroomde delen zijn zwart gepoedercoat en lakdelen zijn zwart  gespoten, inclusief de brede koplampringen die eraan zijn toegevoegd om het geheel nog meer body te geven.

Waar je niet om heen kunt, is de 16-inch Fat Ape voorzien van interne bekabeling en de Stretched Saddle bags die een slag groter zijn dan de normale leren uitvoering van de koffers. Daarnaast beschikt de motorfiets over Black Blade Custom-wielen die uit de nieuwe 2012-accessoirelijn komen. Tot slot is de BTO voorzien van een ‘Brawler’-zadel, de tank van een Flush Mount Fuell Cap en Combination Analog Speedometer/Tachometer die beschikt over een toerenteller.

Het showmodel is te bezichtigen bij Harley-Davidson Amsterdam. Meer informatie over de Black BTO (inclusief foto’s) en de beschikbaarheid is te verkrijgen via de dealer of via Harley-Davidson Benelux.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen