22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

KNMV: ‘Motorrijder in verkeerd daglicht gezet’

Het zijn zware tijden voor de motorrijder en dan hebben we het een keertje niet over die crisis. Mensen die op straat een boerka, een bivakmuts of een integraalhelm dragen, kunnen straks een boete tegemoet zien. Het kabinet heeft vrijdag namelijk ingestemd met een verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Maar dat is niet alles. Lang niet alles… De KNMV wil dat er ogenblikkelijk een einde komt aan de constante criminele duiding van het begrip ‘motorclub’ en stuurde gisteren een brandbrief naar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. In de brief aan de minister maakt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging duidelijk dat motorrijders zich grote zorgen maken en vrezen voor hun veiligheid.

De overkoepelende organisatie met 280 aangesloten motorverenigingen en ruim 50.000 leden wil niet langer geassocieerd worden met motorgroeperingen als Hells Angels en Satudarah. Zij reageert hiermee op de plannen van lokale en landelijke bestuurders om samen met de politie en het openbaar ministerie, criminele motorclubs snoeihard aan te pakken. Minister Opstelten heeft een landelijk team opgezet om lokale overheden te helpen bij de aanpak.

Wordt vast vervolgd!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen