maandag 27 mei 2024

Harley-Davidson CVO 2023: luxe, design, prestaties en technologie

Er is goed nieuws van Harley-Davidson over de CVO Street Glide en CVO Road Glide die we in april hebben gezien. Destijds waren de details nog beperkt, maar nu krijgen we het volledige plaatje te zien. De Harleys debuteren halverwege het jaar.

Elvis Presley’s laatste Harley-Davidson wordt geveild

Harley-Davidson CVO: Geavanceerde functies en opvallend design

De nieuwe CVO Street Glide en CVO Road Glide zijn voorzien van instelbare geïntegreerde ventilatie in de kuip, waardoor je tijdens lange ritten koel blijft en hinderlijke turbulentie rond je helm wordt verminderd. De LED-verlichting is voorzien van geïntegreerde richtingaanwijzers voor een gestroomlijnde uitstraling. Met fraai afgewerkte voorspatborden en op maat gemaakte zijkoffers, een nieuwe brandstoftank van 22,7 liter en andere stijlvolle carrosserieonderdelen, benadrukken deze motorfietsen de unieke lijnen van het ontwerp.

Gewichtsvermindering voor verbeterde prestaties

Gewichtsvermindering stond hoog op de agenda bij Harley-Davidson. De nieuwe CVO Street Glide is 14 kilogram lichter dan het vorige model, terwijl de CVO Road Glide 16 kilogram lichter is. Hoewel er nog ruimte is voor verdere gewichtsreductie, is dit een stap in de goede richting.

Comfort en controle op de weg

Om het comfort te verbeteren, zijn de motorfietsen uitgerust met hoogwaardige Showa-voorvorken en schokdempers, die ook zorgen voor 50% meer veerweg aan de achterzijde. De remmen zijn van het gerenommeerde merk Brembo, wat zorgt voor betere prestaties en veiligheid.

Krachtige motor met geavanceerde technologieën

Het krachtige motorblok in deze modellen is de 121ci Milwaukee Eight VVT 121ci, met vloeistofgekoelde cilinderkoppen, variabele kleptiming en nieuwe inlaat- en uitlaatsystemen. Met de Road, Sport en Rain rijmodi kun je het vermogen van de motor optimaal benutten, terwijl de bochten-ABS en tractiecontrole standaard aanwezig zijn voor extra veiligheid.

Innovatief infotainmentsysteem en audio-ervaring

Maar dat is nog niet alles op het gebied van elektronische snufjes. Deze motorfietsen zijn voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met een 12,3-inch TFT-kleurentouchscreen, dat verbonden kan worden met Apple- en Android-apparaten via WiFi en vervolgens draadloos kan worden gekoppeld aan headsets via Bluetooth. Als je liever zonder headset van het geluid wilt genieten, kun je luisteren naar het Rockford Fosgate Stage II vierluidsprekersysteem, met een krachtige 500-watt RMS-versterker.

Beschikbaarheid

De officiële presentatie van de CVO Street Glide en CVO Road Glide vindt plaats tijdens het Harley-Davidson 120th Anniversary Festival in Boedapest, Hongarije, van 22 tot 25 juni, en tijdens het Harley-Davidson Homecoming Festival in Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten, van 13 tot 16 juli 2023. Beide modellen zullen deze zomer verkrijgbaar zijn bij Harley-Davidson-dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen