Harley-Davidson LiveWire in actie [VIDEO]

De Milwaukee zero-emission streetfighter zet zijn eerste stappen in de vrije natuur.

Over een paar maanden maakt de Harley-Davidson LiveWire, de eerste elektrische motor van de Motor Company, z’n opwachting in Europa. Maar voor de definitieve specs bekend worden gemaakt, besloot Harley-Davidson je eerst met een video aan de LiveWire te laten proeven.

Geluid van stilte

Wat meteen opvalt als je de video start: de logische afwezigheid van het klassieke motorgerommel. In plaats daarvan een gefluit dat sterker wordt bij het openen van het gashendel. Daaraan moeten we maar wennen, volgens Harley-Davidsom dat nooit een geheim heeft gemaakt van hun elektrische ambities.

De motor

De in Milaan getoonde LiveWire maakte geen geheim van de details. Het motor wordt afgeveerd door een volledig instelbare Showa vering en afgeremd door Brembo’s. Voor de banden heeft Harley-Davidson gekozen voor Michelin Scorcher Sport 120/70 voor en 180/55 achter. Er zijn 7 rijmodi, die je kunt instellen met behulp van het TFT-scherm. Drie daarvan kunnen door de berijder worden aangepast.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?