13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson LiveWire in actie [VIDEO]

De Milwaukee zero-emission streetfighter zet zijn eerste stappen in de vrije natuur.

Over een paar maanden maakt de Harley-Davidson LiveWire, de eerste elektrische motor van de Motor Company, z’n opwachting in Europa. Maar voor de definitieve specs bekend worden gemaakt, besloot Harley-Davidson je eerst met een video aan de LiveWire te laten proeven.

Geluid van stilte

Wat meteen opvalt als je de video start: de logische afwezigheid van het klassieke motorgerommel. In plaats daarvan een gefluit dat sterker wordt bij het openen van het gashendel. Daaraan moeten we maar wennen, volgens Harley-Davidsom dat nooit een geheim heeft gemaakt van hun elektrische ambities.

De motor

De in Milaan getoonde LiveWire maakte geen geheim van de details. Het motor wordt afgeveerd door een volledig instelbare Showa vering en afgeremd door Brembo’s. Voor de banden heeft Harley-Davidson gekozen voor Michelin Scorcher Sport 120/70 voor en 180/55 achter. Er zijn 7 rijmodi, die je kunt instellen met behulp van het TFT-scherm. Drie daarvan kunnen door de berijder worden aangepast.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelWerkeloze bruut
Volgend artikelCompleet: de Motorbase!

Gerelateerde artikelen