Werkeloze bruut

Wat een knallende entree had moeten worden voor Triumph, werd een knetterende deceptie. Door een gebroken enkel van beoogd coureur Ernie Vigil deed de Scrambler 1200XE niet mee aan de Baja 1000 Race door Californië en Mexico. Vigil – stuntrijder van beroep – brak zijn been terwijl hij aan zijn conditie werkte op zijn 450 crosser.

Net als de Bonneville’s van weleer
Zonde, we weten nu niet hoe een zo goed als standaard Scrambler 1200 (introductie van de productiefiets staat gepland voor eind december) het kan doen tijdens een zware offroadwedstrijd. Zou de machine net zo goed presteren als gestripte Bonneville’s in de jaren zestig? En had Ernie Virgil in de voetsporen kunnen treden van voormalig winnaar en offroadlegende Bud Ekins?

Aanpassingen
Om de Scrambler 1200 Baja-proof te maken, pakte Triumph hem minimaal aan. Het monteerde beschermingsbeugels rond het blok en een grotere carterplaat eronder. Het verwijderde de knipperlichten en voetsteunen voor de duopassagier. Een open uitlaatsysteem en een daaraan aangepaste mapping maken de tuning af.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?