Harley Davidson lonkt naar buitenland

Het zit Harley-Davidson niet mee in thuisland Amerika. De verkopen zitten al een tijdje in het slop aan de overkant van de Grote Plas. In het eerste kwartaal van 2018 verkocht de motorfabrikant 12 procent minder motoren dan een jaar eerder in de Verenigde Staten en Canada. In Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika pluste de verkoop juist met zeven procent. Harley-Davidson richt zijn pijlen daarom op het buitenland. In 2027 moet de helft van de verkochte motoren over de landsgrens gaan.

236.000 Harleys
Deze zomer onthult de Amerikaanse gigant plannen om alles op de rit te krijgen.  De laatste tijd concentreerde het zich op kostenbesparingen in het productieproces. Dat moet resulteren in een jaarlijkse besparing van zo’n 70 miljoen dollar. Dit eerste kwartaal gingen er  51.086 Harleys over de toonbank, tegen 55.049 een jaar eerder. In het tweede kwartaal wil Harley-Davidson zo’n 70.000 motorfietsen verkopen. In heel 2018 moeten dat er 231.000 tot 236.000 zijn.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?