Harley-Davidson stopt productie vanwege coronabesmetting

Het was misschien slechts een kwestie van tijd voordat Harley-Davidson de productielijnen in zijn Amerikaanse fabrieken zou moeten stilleggen, maar die tijd is nu aangebroken. Gisteren bleek een medewerker besmet te zijn met het coronavirus.

De werknemer werkte bij de Pilgrim Road Powertrain Operations-fabriek en testte woensdagmiddag positief. Als gevolg daarvan stopt Harley-Davidson de productie in deze fabriek en schort ook de activiteiten op in de fabrieken in York en Tomahawk.

Harley-Davidson zegt de fabrieken voorlopig te sluiten tot 29 maart om ‘de gezondheid van de werknemers te ondersteunen en de inspanningen voor de indamming van het coronavirus verder te versterken’.

Hoewel Harley-Davidson hoopt alle activiteiten volgende maand weer op te starten – zoals heel veel motorfabrikanten – is de heersende gedachte toch ‘afwachten maar’. Het is bijna zeker dat de komende weken het aantal gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten en Europa blijven pieken, waardoor vele herstartdata onrealistisch lijken.

In de periode dat de fabrieken stilliggen, zal het merendeel van de productiemedewerkers tijdelijk ontslagen worden, met behoud van hun ziektekostenverzekering.

Harley-Davidson wil gedurende de sluiting de fabrieken diepgaand reinigen en desinfecteren Ook alle door Harley-Davidson gesponsorde evenementen zijn tot medio april geannuleerd.

Het is niet duidelijk wat dit betekent voor de vooruitzichten van Harley-Davidson voor 2020, maar op het moment van schrijven zijn de aandelen op de New York Stock Exchange met 9,23% gedaald.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?