vrijdag 29 maart 2024

Harley-Davidson Street Glide Special: gelimiteerde serie onthuld op Sturgis

Het is de Street Glide Special die in Sturgis werd onthuld tijdens het 81e mega-evenement van de Sturgis Motorcycle Rally. Ook dit jaar zal het evenement weer 700.000 motorrijders trekken, waarvan de meesten op motorfietsen uit Milwaukee zullen rijden.

Limited Edition

De gelimiteerde serie van 500 motoren, die opeenvolgend zijn genummerd op de achterkant van de tank, vallen in één oogopslag op door het Artic Blast-lakwerk. Dat is een donkerblauwe metallic kleur met felblauwe penseelstreken op een parelwitte basis.

De lak wordt met de hand aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Deze groep van ontwerpers, kunstenaars, schilders en productieteamleiders heeft tientallen jaren ervaring als leverancier van speciale onderdelen en limited edition-kleurensets voor Harley-Davidson CVO’s.

Prijs en accessoires

De gelimiteerde editie van de Street Glide Special heeft een prijs van €35.500 (zonder bijkomende NL-belasting). Een bijpassend Tour-Pak bagagerek zal verkrijgbaar zijn in de Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories catalogus.

Milwaukee-Eight 114

De Street Glide Special is een bagger aangedreven door het Milwaukee-Eight 114 V-twin-blok. De motorfiets heeft een batwingkuip met splitstream luchtinlaat om turbulentie rond het hoofd te verminderen, speciale harde zadeltassen, Daymaker led-koplamp, blokbeschermers en aangepaste Prodigy-wielen.

Bovendien omvat het Boom! Box GTS-infotainmentsysteem, met kleurentouchscreen, standaard geavanceerde navigatie en compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay, handmatige en voicecontrol en audio met twee luidsprekers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen