maandag 15 juli 2024

10 motoren met de wildste kleuren voor 2022

Een beetje kleur kan geen kwaad, ook niet in de motorwereld. Genoeg met al die grijze, zwarte of witte exemplaren – ja jij, Honda NT1100 –, ga eens voor een kek kleurtje. We doorlopen het 2022-gamma op zoek naar de wildste kleuren die je kunt kopen op een motorfiets. Daarbij laten we de 125cc’tjes en scooters links liggen, en mag er maar één model per merk aantreden. Hier gaan we, in willekeurige volgorde en alfabetisch gerangschikt.

Aprilia RS 660

Ondanks dat de Acid Gold-kleur op de Aprilia RS 660 al een aantal jaar oud is, blijft het een van de opvallendste en meest gewaagde kleuren(combinaties). Al helemaal met de rode velgen. De RS 660 is eigenlijk altijd opvallend, ook in het Lava Red en zelfs in het Apex Black. Als je voor een van die twee kleuren kiest, krijg je zelfs een zwarte achtervelg en een rode voorvelg.

BMW K 1600 GT

We konden kiezen voor de M 1000 RR of de Edition 40 Years GS, maar besloten toch voor de nieuwe K 1600 GT in Style Sport te gaan. Waarom? Omdat het een grote, zware toerbuffel is die je allerminst in zo’n sportieve, opvallende kleur verwacht. De kleur zou trouwens ook goed werken om nep-politie te spelen. Een fluo-oranje helm op en iedereen zal zich heel braaf in je buurt gedragen.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

“Een Ducati moét rood zijn!” Blijkbaar toch niet, want de Diavel 1260 staat erg goed met zijn matgroene Lamborghini-jasje. Gooi er wat carbon bij, gouden accenten en ongelooflijk mooie velgen, en je krijgt het tweewielige equivalent van de Lambo Siàn. Opvallender dan een rode Panigale, en daarom kozen wij ook voor deze gelimiteerd in oplage gemaakte Diavel.

Bochtverlichting: wat is er op de markt?

Honda CBR1000RR-R Fireblade 30th Anniversary

Het (kleuren)design van de Fireblade is moeilijk subtiel te noemen. Felrood met blauw en wit, of matzwart met gouden velgen. De blits zul je er altijd mee maken. Maar je kunt nóg blitser voor de dag komen, met de 30th Anniversary-kleurstelling. Die kopieert de originele kleurencombo van de allereerste Honda Fireblade uit 1992. En of dat geslaagd is!

Kawasaki Z650/Z900

Een Ducati is rood, een Kawasaki is groen. Laat het in deze lijst nu net even andersom liggen. De Firecracker Red-kleuren op de Z-reeks verwijzen naar de Z1100GP uit de jaren 80 en worden gelimiteerd verkocht om de 50e verjaardag van Kawasaki Z-modellen te vieren. Wat ons betreft kunnen de Kawa’s het goed hebben. Je mag alvast zeker zijn dat je bij de volgende Z-meeting zult opvallen tussen alle groene exemplaren.

KTM 1290 Super Duke R

Oranje is de kleur van KTM. Nu is oranje van zichzelf al een heel opvallende kleur, maar KTM versterkt dat nog eens door haar motoren heel scherp te tekenen en de meest gewaagde combinaties te kiezen. In het geval op de 2022 Super Duke R: een blauwe tank, zijpanelen en voorspatbord, samen met een oranje frame en wielen. Doe maar hoor!

Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzi’s zijn veelal sober, maar daarom net zo klassevol, ingekleurd. De V85 TT maakt daar een uitzondering op in de vorm van de kleur Giallo Mojave. Geel, wit, rood en zwart doen Moto Guzzi’s adventure bike er retro en tegelijk modern uitzien. Het moeilijkste zal zijn om er een geschikte outfit bij te zoeken…

MV Agusta Rush 1000

Je moet de designers bij MV Agusta niet uitleggen hoe ze een motor moeten laten opvallen. Van de Turismo Veloce RC tot de Superveloce Alpine of Ago. Je zult er niet naast kunnen kijken. In tegenstelling tot de felle kleuren op die modellen is de Rush 1000 enkel uitgevoerd in het… matgrijs. Begin je al te geeuwen of valt je mond open van de gele details? Hoewel de hoeveelheid geel meevalt, is het toch een machine die er staat. Om nog maar te zwijgen van de uitlaatlijn, het duozadeltje en het dichte achterwiel.

Royal Enfield Continental GT

Je wilt dat je motor altijd blinkt als een spiegel? Dat kun je nu vrij letterlijk nemen, met de Royal Enfield Continental GT in de kleur Mr. Clean. Die krijgt een blinkend chromen benzinetank waardoor je geen te kleine zijspiegels meer nodig hebt om je haar goed te leggen. Wel opletten met vettige vingers. Royal Enfield biedt veel verschillende kleuren aan op haar modellen en weet ze ook altijd leuke namen te geven, zoals Dux Deluxe, Rocker Red en Ventura Storm.

Yamaha R7 World GP 60th Anniversary

Yamaha is niet vies van een kleurtje meer of minder. Zo heeft de MT-reeks al heel wat opvallende velgkleuren gekregen. Ken je het fluogeel nog? Daarna werd het fluorood en nu is het cyaan. Of de nieuwe XSR900 in Legend Blue met gouden velgen. Het opvallendste design vinden wij toch de World GP 60th Anniversary op de R-reeks. Historisch verantwoord, opmerkelijk geslaagd en superspeciaal. Zo moet een kleurendesign zijn.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen