vrijdag 3 februari 2023

Harley-Davidson uit S&P 500-index

Harley-Davidson krijgt het lek niet gedicht. Alle fabrieksvestigingen bij elkaar opgeteld laat het iconische bedrijf kwartaal na kwartaal dalende omzetcijfers zien. Vanaf 22 juni 2020 zal Harley-Davidson geen deel meer uitmaken van de S&P 500-index, zo valt te lezen in de Milwaukee Journal Sentinel.

De S&P 500 is een beursindex die de prestaties van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven op de beurs volgt. De index bevat grote namen als Microsoft, Amazon en Facebook.

‘Ik denk niet dat het belangrijk is,’ zegt de voorzitter van GVR Investment Management Inc. George V. Reis aan de Milwaukee Journal Sentinel. ‘Ik denk dat het een dag of twee impact kan hebben op de aandelenkoers. Daarna maakt het geen verschil meer. Er zijn een heleboel bedrijven in de USA die van betekenis zijn en die niet in de S&P 500 staan,’ voegt hij eraan toe.

En dat is waar. Uit de S&P 500-index vallen is niet het einde van de wereld. Maar het is wel een indicator dat Harley een langzame maar gestage daling doormaakt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. En we vergeten voor het gemak even dat geen enkele andere motorfietsfabrikant ooit in de SP500 heeft gestaan.
    Honda, kawasaki, BMW, KTM, Indian, Victory, Ducati, Moto Guzzi zijn allemaal losers want zij hebben de sp500 niet eens gehaald.

    De echte vraag is wanneer gaan die kleuters die de redacties van motorsites of magazines bevolken eens volwassen worden en gewoon Harley-Davidson bewonderen voor wat het is: de meest fantastische motorfietsen, het oudste motormerk ter wereld en een geweldig succesverhaal.

    Stop met je kinderlijke kritiek, gedreven door afgunst. Wordt eens volwassen

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen