woensdag 1 februari 2023

Harley-Davidson ziet toekomst in dragracen met LiveWire

Naast het racen, kan het directe koppel en vermogen van elektrische motoren ook goed worden gebruikt voor drag racing. Dit is precies waar Harley-Davidson zich in hun nieuwste videoproductie mee wil gaan bezighouden. De ‘Science of Speed’ concentreert zich op de reis van Harley-Davidson in de wereld van het dragracen, met de LiveWire als middelpunt. Met de 10-voudige kampioen Harley-Davidson Screamin’ Eagle/ Vance & Hines dragracing-team, laat de productie zien hoeveel potentieel de Harley-Davidson LiveWire heeft in het op z’n kop zetten van de wereld van drag racing.

In feite heeft Harley-Davidson dragracing-coureur Angelle Sampey in september een reeks records gevestigd met de Harley-Davidson LiveWire. De drievoudige Pro Stock Motorcycle-kampioen vestigde een record voor topsnelheid en snelste tijd voor een elektrische motorfiets. De Harley-Davidson LiveWire kwam met 178 km/u in slechts 11.156 seconden over de kwartmijl.

Dragracekoning Gert-Jan Laseur

De LiveWire is een van de meest innovatieve en technologisch geavanceerde motoren van Harley-Davidson. Het kan snelheden bereiken met een nekbrekende acceleratie. Om precies te zijn, knalt-ie van nul naar 100 in zo’n 3 seconden. Dat zijn superieure prestaties. Ter referentie: de Kawasaki Ninja H2 gaat van nul naar 100 in 3,1 seconde. Je zult dus zeggen dat de Harley-Davidson LiveWire toekomst heeft in het dragracen.

Elektrische motoren zorgen niet alleen voor praktische, duurzame en efficiënte transportmiddelen, maar ook voor veel plezier. Dit komt voor een groot deel door hun gebruiksgemak en de vrij directe vermogensafgifte. Elektrische motoren krijgen ook steeds meer voet aan de grond in de wereld van de motorsport. Zo dient de MotoE, die in 2019 debuteerde, als een tamelijk stille, maar opwindende tegenhanger van de MotoGP.

Harley-Davidson Livewire dragracen
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen