donderdag 2 februari 2023

Lamborghini Mangusta, de motor die er nooit komt

Lamborghini heeft nooit een motorfiets gemaakt. En ook het moederbedrijf Volkswagen is dat niet van plan. Het heeft al high-end merk in handen: Ducati. Maar what if, wat als ze dat wel deden? Voertuigkunstenaar Al Yasid heeft zijn gedachten in de computer omgezet tot in iets wat bijna tastbaar is. De Lamborghini Mangusta.

Yasid blijft normaal gesproken bij auto’s. Op zijn social media pagina’s staan duizenden renders. Maar de combinatie Lambo-motor is te lekker. Dus stak Yasid van wel. De Yasid-Lambo lijkt gebaseerd te zijn op de bestaande Ducati Diavel. Een uitstekende keuze voor het type motor dat een Lamborghini-motor ook zou zijn. Gemakshalve, en waarschijnlijk niet toevallig, is de modulaire gedachte rijp om opgenomen te worden in de gelukkige familie van de Volkswagen Autogroep.

Lamborghini-styling

Het exterieur is puur Lamborghini-styling. De originele Diavel is uitgerekt voor een nog slankere, gemenere uitstraling. De koplampen in de stroomlijn reflecteren de hoekige styling van de auto’s, met een Lamborghini-badge in het midden als versiering op een motorkap. De rode led-strips achteraan roepen de gedachte aan de achterlichten van de Aventador op. In tegenstelling tot de Diavel is het grootste deel van de motor bedekt met een hoekige carrosserie. Yasid heeft de carboncarrosserie afgewerkt in Lambo’s kenmerkende Reventon Silver, Aventador Yellow en California Orange.

Ducati blijft onderdeel Volkswagen: Diess ontkent mogelijke verkoop

Gaat de Lamborghini Mangusta ooit in productie?

Online fans van het ontwerp noemen het motorontwerp de Mangusta, ondanks het feit dat een zeldzame De Tomaso-supercar deze naam ook al draagt. Maar dat is niet erg, want de kans dat de Lamborghini Mangusta in productie gaat, is zeer onwaarschijnlijk. Dit is slechts een vingeroefening van Yasid, een onafhankelijke kunstenaar die niet voor Lamborghini, Volkswagen of Ducati werkt. Je zult nooit een Lamborghini Mangusta kunnen kopen. Als troostprijs kun je wel een aantal van Yasid’s andere kunstwerken op zijn website kopen. Idee voor de feestdagen?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen