woensdag 24 april 2024

Harley-Davidson’s nieuwste: maak kennis met de Hydra-Glide Revival

Herinner je je de Harley-Davidson Hydra-Glide nog? Waarschijnlijk niet, aangezien de oorspronkelijke productie liep van 1949 tot 1957. Maar Harley-Davidson heeft besloten om de naam terug te brengen en we krijgen nu een nieuwe Hydra-Glide, een model in de Icons-serie voor 2024.

De oorspronkelijke Hydra-Glide onderscheidde zich door zijn hydraulische voorvork, in plaats van het oude ontwerp met een starre voorvork – het was een technologische stap vooruit. De nieuwe Hydra-Glide is geen technologische update; het is een moderne Softail die eruitziet als een old-school machine en daarmee het 75-jarig jubileum van de originele Hydra-Glide viert.

Volgens Harley-Davidson’s PR:

‘De Hydra-Glide Revival is afgewerkt in speciale Redline Red-lak met een Birch White-paneel aan de zijkanten van de brandstoftank, dezelfde vormgeving als op modellen uit 1956. Details zijn onder andere chromen “Harley-Davidson V”-tankemblemen geïnspireerd door tankemblemen uit 1955-56 en “Hydra-Glide”-emblemen op het spatbord. De gelimiteerde “Hydra-Glide Revival” is genummerd op het balhoofd en een grafische afbeelding van de Icons Motorcycle Collection op het achterspatbord identificeren dit model als een limited-editie van 1.750 stuks wereldwijd.’

Bijkomende stijlkenmerken zijn instrumentgrafieken geïnspireerd op die van de snelheidsmeter uit 1954-55. De tweekleurige, 53,3 cm hoge afneembare voorruit heeft een onderste gedeelte in Redline Red dat qua kleur overeenkomt. Een chromen ronde luchtfilterkap en chromen stalen spaakwielen dragen bij aan de nostalgische uitstraling. Voor- en achterspatbordversiering, valbeugel, vorkhoezen, aandrijflijn en uitlaat zijn afgewerkt in glanzend chroom.

Een solozadel is afgewerkt met een franje en versierde lederen boordsel, witte biezen en rode contraststiksels, en een chromen rail voor een nostalgische uitstraling. Een bijpassende zwarte lederen tankriem is versierd met studs en een concho. Lederen en vinyl zadeltassen zijn gedetailleerd met chromen concho’s met acryl rode middenstukken, chromen studs en leren franje, witte biezen en rode contraststiksels. De zadeltassen zijn waterbestendig, hebben sloten voor beveiliging en een vaste voering zodat ze seizoen na seizoen hun vorm behouden.

De originele Hydra-Glide was het laatste hardtail-model van Harley-Davidson; natuurlijk heeft de nieuwe versie een softail-achtervering gekregen. Het blok van de Hydra-Glide is de Milwaukee Eight 114, met een Screamin’ Eagle High-Flow luchtfilterkit. Dat betekent dat hij naar verwachting 161 Nm koppel levert. De prijs van deze klassieke verschijning: vanaf €39.995.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen