Harley over de Pan America: ‘Het is een tweewielige Jeep’

De Harley-Davidson Pan America is er bijna. Voor The Motor Company is het een ander soort motorfiets en dat is precies wat het bedrijf nodig heeft. Harley heeft moeite nieuwe rijders te vinden en de Pan America zou wel eens één van de motoren kunnen zijn die voor nieuwe aanwas zorgt. Brad Richards, Vice President van Styling and Design, sprak met Motorcycle News over de Pan America.

‘Wat ons opviel was dat bijna alle concurrenten, behalve KTM, proberen de haast insectoïde vorm van de BMW GS na te bootsen. We realiseerden ons ook dat nog nooit iemand het Noord-Amerikaanse DNA gebruikt heeft voor een avontuurlijke tourmotor. Niemand heeft ooit gedacht aan een tweewielige Jeep! En dat was ons ethos: laten we een tweewielige Jeep maken.’

In het interview zegt Richards dat het V-twin blok wordt gezien als het kroonjuweel van de motorfiets. Het daadwerkelijk zien van het blok in de motor was van groot belang. Ook waren er behoorlijke ontwikkelingspijnen met de Pan Americana, waarvan duizenden schetsen werden geproduceerd.

De Pan Americana is een interessante motor en Harley’s benadering van de markt voor Adventures klinkt echt interessant. Richards zegt een aantal interessante dingen in het interview, maar geeft niet veel nieuws over de motor. Maar als je het volledige artikel wilt lezen, check dan Motorcycle News.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?