woensdag 27 september 2023

Heel bijzondere nieuwe helm van Bell

Skully zou de helm van de toekomst gaan maken, maar het is alsmaar uitstellen geblazen en dan kun je er donder op zeggen dat de gevestigde orde een inhaalslag gaat maken. Een zo’n inhaalslag komt nu van Bell.

Bell is namelijk een samenwerking aangegaan met 360fly, die bekend staan om hun 360 graden camera’s. Kort uitgelegd: je schiet beeld, waarna je bij de video zelf kunt bepalen waar je heen kijkt door met de muis te bewegen of je smartphone te draaien. Op de motor houdt dat dus in dat je naar voren, achteren of opzij kunt kijken; net wat jij op dat moment het interessantst vindt.

Maar gewoon een helm met een camera erop, dat is zo interessant niet, en zeker geen concurrentie voor de Skully. Alleen wordt de camera ook ingezet om je te waarschuwen voor naderende gevaren die jij nog niet kunt zien, en dus uit alle hoeken. Kijk, nu wordt het interessant! Verder wordt de Bell Star met 360fly ook uitgerust met GPS, een barometer en hoogtemeter. Zo kun je naderhand precies zien waar je geweest bent, hoe hard je ging en hoe hoog je kwam. Of de barometer bedoeld is om je te waarschuwen voor tegemoetkomende regenwolken, we hebben geen idee.

Prijzen heeft Bell nog niet genoemd, maar een standaard Bell Star Carbon kost je al gauw meer dan 700 euro en den 360fly moet zo’n 500 euro opleveren. Tel daar het GPS en de overige sensors bij op en je hebt een heel prijzig stukje moderne veiligheid op je hoofd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image