13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Helm dragen in Denemarken niet zo geliefd

Het creatieve communicatiebureau &CO heeft net een hilarisch spotje over helmveiligheid uitgebracht. De video zal je doen glimlachen, misschien zelfs lachen. Met meer dan 545.000 views in de eerste drie dagen dat het online was, snap je meteen waarom de clip viraal is gegaan.

De commercial, gemaakt in opdracht van de Deense Raad voor de Verkeersveiligheid, neemt je mee naar een Deens plattelandsdorpje in het jaar 893. We maken kennis met Svend, de stoere heerser van het dorp en leider van een leger dat op het punt staat Engeland te gaan plunderen. Terwijl hij zijn paard bestijgt om zijn troepen naar de invasie te leiden, rent zijn zoon naar hem toe met een helm in zijn handen. Hij reikt de stalen helm uit naar zijn vader, die het gebaar negeert en zijn troep tot actie oproept.

‘Svend, moet jij geen helm dragen?’ vraagt een van zijn mannen?.

‘Nee, het is irritant. Mijn hoofdhuid jeukt ervan,’ antwoordt Svend en voegt eraan toe: ‘Ik ben een voorzichtige ruiter,’ voordat hij de helm uit de handen van zijn zoon schopt.

Svend portretteert natuurlijk de macho-rijder van vandaag die weigert een helm te dragen vanwege … alles wat nadelig zou kunnen zijn aan het dragen van een helm. De reclame is gericht op fietsers, maar het is gemakkelijk om de vergelijking te trekken met koppige motorrijders.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen