Helm dragen in Denemarken niet zo geliefd

Het creatieve communicatiebureau &CO heeft net een hilarisch spotje over helmveiligheid uitgebracht. De video zal je doen glimlachen, misschien zelfs lachen. Met meer dan 545.000 views in de eerste drie dagen dat het online was, snap je meteen waarom de clip viraal is gegaan.

De commercial, gemaakt in opdracht van de Deense Raad voor de Verkeersveiligheid, neemt je mee naar een Deens plattelandsdorpje in het jaar 893. We maken kennis met Svend, de stoere heerser van het dorp en leider van een leger dat op het punt staat Engeland te gaan plunderen. Terwijl hij zijn paard bestijgt om zijn troepen naar de invasie te leiden, rent zijn zoon naar hem toe met een helm in zijn handen. Hij reikt de stalen helm uit naar zijn vader, die het gebaar negeert en zijn troep tot actie oproept.

‘Svend, moet jij geen helm dragen?’ vraagt een van zijn mannen?.

‘Nee, het is irritant. Mijn hoofdhuid jeukt ervan,’ antwoordt Svend en voegt eraan toe: ‘Ik ben een voorzichtige ruiter,’ voordat hij de helm uit de handen van zijn zoon schopt.

Svend portretteert natuurlijk de macho-rijder van vandaag die weigert een helm te dragen vanwege … alles wat nadelig zou kunnen zijn aan het dragen van een helm. De reclame is gericht op fietsers, maar het is gemakkelijk om de vergelijking te trekken met koppige motorrijders.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?