Herlings bij laatste genomineerden Sportman van het Jaar

Viervoudig winnaar van de Sportman van het Jaar-verkiezing Epke Zonderland, moet het dit jaar opnemen tegen twee nieuwelingen: schaatser Kjeld Nuis en onze eigen Jeffrey Herlings. Hiermee laat Herlings behoorlijk wat bekende Nederlandse sporters achter zich, zoals Dylan Groenewegen, Tom Dumoulin en Max Verstappen.

Het was dan ook een moeilijk besluit en de vakjury had er drie-en-half uur vergaderen voor nodig. Voorzitter van de vakjury is Bas van de Goor en hij legt uit waarom Max Verstappen is geslachtofferd en Jeffrey is verkozen: ‘Het waren heel heftige discussies aan tafel. Uiteindelijk kwamen we bij Herlings terecht. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad, is al jaren aan de top en is nu in de hoogste klasse onbedreigd wereldkampioen geworden.’

Maar, hoe gaat het nu verder? Uit de nominaties worden direct voorafgaand aan de uitzending van de Sportgalaverkiezingen op TV de winnaars gekozen. Sporters die uitgenodigd zijn voor het Sportgala brengen hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. De stemmen van de sporters en coaches hebben samen een gewicht van 50%. De overige 50% komt van de vakjury.

Stemgerechtigden krijgen vooraf het juryrapport toegestuurd, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Sporters en coaches die niet bij het Sportgala aanwezig kunnen zijn, kunnen enkele dagen vooraf digitaal hun stem uitbrengen. Het uitbrengen van de stem ter plekke gebeurt voor aanvang van de tv-uitzending en niet tijdens het programma.

Zie hier  het artikel van de NOS, met een filmpje en meer achtergrondinformatie. 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?