‘20% van de verkeersborden overbodig’

Door de bomen het bos niet meer zien? Je kunt eerder spreken van door de borden de weg niet meer zien. Ten minste, volgens Veilig Verkeer Nederland, het Kenniscentrum voor Verkeer en Vervoer (CROW) en de HR Groep.

 
De drie partijen pleiten ervoor dat zo’n 600.000 verkeersborden overbodig informatie geven, afleiden en het verkeer daarmee belemmeren. Dat aantal is volgens de HR Groep – de partij die onder meer over de inventarisatie van de verkeersborden in ons land gaat – liefst twintig procent van alle borden in Nederland.
 
Volgens de drie partijen zijn weggebruikers drukker met het opletten wat er op al die borden staat dan ze bezig zijn met op medeweggebruikers en de verkeerssituatie an sich.
 
John Boender van het CROW roept tegenover De Telegraaf dan ook op dat de provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat hun experts een rondje laat doen en eventuele borden die hun doel voorbij schieten te verwijderen.
 
Foto: ANP
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.