13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘20% van de verkeersborden overbodig’

Door de bomen het bos niet meer zien? Je kunt eerder spreken van door de borden de weg niet meer zien. Ten minste, volgens Veilig Verkeer Nederland, het Kenniscentrum voor Verkeer en Vervoer (CROW) en de HR Groep.

 
De drie partijen pleiten ervoor dat zo’n 600.000 verkeersborden overbodig informatie geven, afleiden en het verkeer daarmee belemmeren. Dat aantal is volgens de HR Groep – de partij die onder meer over de inventarisatie van de verkeersborden in ons land gaat – liefst twintig procent van alle borden in Nederland.
 
Volgens de drie partijen zijn weggebruikers drukker met het opletten wat er op al die borden staat dan ze bezig zijn met op medeweggebruikers en de verkeerssituatie an sich.
 
John Boender van het CROW roept tegenover De Telegraaf dan ook op dat de provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat hun experts een rondje laat doen en eventuele borden die hun doel voorbij schieten te verwijderen.
 
Foto: ANP
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen