Hero viert 100 miljoenste verkoop met speciale Xtreme 160R

Als je als motorfabrikant meer dan 100 miljoen motorfietsen zou verkopen, dan zou je dat ongetwijfeld groots gaan vieren en ervoor zorgen dat deze mijlpaal voor altijd in herinnering blijft. Het bereiken van dit indrukwekkende verkoopcijfer is zeker geen geringe prestatie, en het is iets waar de grootste motorfabrikant van India, Hero MotoCorp, begrijpelijkerwijs bijzonder trots op is.

2021 Bullit Hero 250: nieuwe kleine Scrambler

Om deze prestatie te vieren, heeft Hero de 100 Million Limited Edition-lijn van motoren gelanceerd. De 100 Million Edition-motoren, die later deze maand hun opwachting maken in de showrooms, worden aangevoerd door de verbluffende Xtreme 160R, die nog mooier wordt door een elegant rood en wit kleurenschema. Interessant genoeg was de 100 miljoenste motorfiets die uit Hero’s assemblagefabriek in Haridwar rolde, in feite een Xtreme 160R. Dit maakt de Hero Xtreme 160R 100 Million Edition tot een passend eerbetoon.

Hero 100 Million Limited Edition serie

Naast de Hero Xtreme 160R in de 100 Million Limited Edition serie zijn er de Splendor+, Passion Pro, Glamour, Destini 125, en de Maestro Edge 110. Al deze speciale edities zullen naar verwachting later deze maand beschikbaar komen en zijn allemaal voorzien van Hero’s klassieke rood-witte kleurstelling, geaccentueerd door een ‘100 Million’ grafisch ontwerp op de carrosserie van de motorfiets.

Afgezien van de speciale lak en graphics op de limited edition motorfiets, behoudt de Hero Xtreme 160R de mechanische onderdelen van de standaardmotor. De motor is uitgerust met een 163 cc eencilindermotor en produceert een vermogen van 15 pk, waardoor hij geschikt is als dagelijkse forens.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?