donderdag 8 juni 2023

Heruitgave: Meisjes, moslims & motoren

boek

Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom juist daarnaartoe? Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Een heruitgave van het Boek Meisjes, moslims & motoren.

Gaea Schoeters en Trui Hanoulle geloven niet dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom is: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch.

In 2008 vertrekken Gaea Schoeters en Trui Hanoulle oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd trager verloopt. Onderweg volgen ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden.

Meisjes, moslims & motoren is het verhaal van een lange reis door het Midden-Oosten. Zeven jaar na dato blijft hun reis mensen fascineren, en geven ze er nog lezingen over, ook voor scholen. Een verhaal over verwondering en verbazing, verschillen en gelijkenissen, meisjes, moslims en motoren.

De vrouwen doen ieder op hun eigen manier verslag van deze unieke reis: Hanoulle met foto’s, Schoeters met woorden. De een als ervaren motor- en wereldreiziger, de ander met het ongeremde enthousiasme van een first-timer.

Gaea Schoeters (1976) schrijft onder andere voor De Standaard en is romancier. Bijzondere kwaliteiten op de motor: zeurt niet na tien uur rijden. Vervelende gebreken: hoogtevrees, voornamelijk in de bergen.

Trui Hanoulle (1960) is grafisch vormgever voor diverse designbureaus en fotograaf. Bijzondere kwaliteiten op de motor: zeurt óók niet na tien uur rijden. Vervelende gebreken: is elke dag iets kwijt.

Meisjes, moslims & motoren / uitgeverij Querido Fosfor / ISBN 978 90 214 0954 2 / € 20 / Verschijnt 17 april 2018

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image