Heruitgave: Meisjes, moslims & motoren

boek

Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom juist daarnaartoe? Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Een heruitgave van het Boek Meisjes, moslims & motoren.

Gaea Schoeters en Trui Hanoulle geloven niet dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom is: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch.

In 2008 vertrekken Gaea Schoeters en Trui Hanoulle oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd trager verloopt. Onderweg volgen ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden.

Meisjes, moslims & motoren is het verhaal van een lange reis door het Midden-Oosten. Zeven jaar na dato blijft hun reis mensen fascineren, en geven ze er nog lezingen over, ook voor scholen. Een verhaal over verwondering en verbazing, verschillen en gelijkenissen, meisjes, moslims en motoren.

De vrouwen doen ieder op hun eigen manier verslag van deze unieke reis: Hanoulle met foto’s, Schoeters met woorden. De een als ervaren motor- en wereldreiziger, de ander met het ongeremde enthousiasme van een first-timer.

Gaea Schoeters (1976) schrijft onder andere voor De Standaard en is romancier. Bijzondere kwaliteiten op de motor: zeurt niet na tien uur rijden. Vervelende gebreken: hoogtevrees, voornamelijk in de bergen.

Trui Hanoulle (1960) is grafisch vormgever voor diverse designbureaus en fotograaf. Bijzondere kwaliteiten op de motor: zeurt óók niet na tien uur rijden. Vervelende gebreken: is elke dag iets kwijt.

Meisjes, moslims & motoren / uitgeverij Querido Fosfor / ISBN 978 90 214 0954 2 / € 20 / Verschijnt 17 april 2018

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.