Hesketh komt met 24

Het is tijd voor de exclusieve Britten. In het vorige nummer konden we je melden dat Brough Superior een nieuw model op de markt ging brengen, nu blijkt ook Hesketh een nieuwe machine te hebben ontwikkeld. Paul Sleeman, sinds drie jaar eigenaar van Hesketh Motorcycles, gaat in 2014 namelijk de 24 produceren, die een ode aan de Formule 1-geschiedenis van het merk moet zijn. De modelnaam staat gelijk aan het autonummer waarin James Hunt in 1975 reed. 

Aan boord van de 24 heb je een dikke 56 graden V-twin met 1950 cc. Hoewel het koppel nog niet is vrijgegeven, weten we wel dat ’ie 120 pk’s levert. Niet veel, maar een machine als deze Hesketh 24 moet het vooral van zijn flinke koppel hebben. En dat moet er voldoende uitgehaald kunnen worden, lijkt ons. Ook wil eigenaar Sleeman alleen topmateriaal op de 24 laten monteren, waardoor er gekozen is voor Öhlins-vering, Beringer-remklauwen en BST-wielen van carbonfiber. 

De styling is dus vooral gebaseerd op de Formule 1-geschiedenis van Hesketh en dat is terug te zien in verschillende details. Goed zoeken en je vindt onder meer het circuit van Zandvoort (waar Hunt in 1975 de Grand Prix wist te winnen) terug op de motor, evenals de Schotse en Engelse vlag. De tweewielige ode aan Hunt zal vanaf februari 2014 geleverd gaan worden en Hesketh zal er 24 van maken. Tsja, hoe kan het ook anders.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.