vrijdag 1 maart 2024

Hesketh werkt aan driecilinder Supercharged sportmotor

Iets om in de gaten te houden nu modeljaar 2020 steeds dichterbij komt. De nieuwste sportmotor van het Britse Hesketh zou wel eens een 1.000cc driecilinder met supercharger kunnen zijn.

Meer details als in de eerste alinea genoemd en de conceptschets zijn er niet. Maar het luxemerk Hesketh wil deze motor ergens de komende 365 dagen (zo niet eerder) werkelijkheid laten worden.

Dat lijkt nog al een opgave, om een motor die alleen in schetsvorm lijkt te bestaan om te zetten naar iets tastbaars. Het basisidee achter deze nog niet nader genoemde motorfiets intrigeert. Het driecilinderblok is dwars in het frame van de motor gemonteerd, waarbij de drie cilinderkoppen aan de rechterzijde van de motor staan.

Zoals de meeste Heskeths zul je van de prijs van deze sportmotor uit de bocht vliegen. Maar heb je nog een stapeltje euro’s liggen – en die worden met de naderende Brexit steeds duurder – ben je wel verzekerd van een unieke motorfiets.

De Hesketh 24 is een creatie uit 2013. Prijs van de motor toen, zo’n €45.000,-.
Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen