dinsdag 14 mei 2024

Het 25-jarig jubileummodel van de Suzuki Hayabusa – 25 jaar vol gas

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum presenteert Suzuki de Hayabusa 25th Anniversary Edition, een high-performance motorfiets met innovatieve technologie, indrukwekkende rijkwaliteiten en een exclusief design dat de aandacht trekt.

Een kwarteeuw aan samengebalde prestaties

Een ware motorfietslegende viert zijn 25e verjaardag. Al 25 jaar staat de Suzuki Hayabusa bekend om zijn rijkwaliteiten. Toen de eerste Suzuki Hayabusa in 1999 werd geïntroduceerd, konden motorliefhebbers hun ogen nauwelijks geloven. Zijn buitengewoon krachtige viercilinder, in combinatie met een carrosserie geoptimaliseerd in de windtunnel, stelde nieuwe maatstaven op het gebied van rijprestaties. Het was de eerste motorfiets die de grens van 300 km/u doorbrak.

Deze revolutie luidde een nieuw tijdperk in van high-performance motorfietsen die verder ging dan de supersportklasse. Met voortdurende technische updates blijft de Hayabusa tot op de dag van vandaag een aantrekkelijke sporttourer, hoewel de topsnelheid tegenwoordig elektronisch begrensd is op 299 km/u en de huidige supersportmotoren inmiddels meer vermogen hebben dan de Hayabusa.

Moderne technologie ontmoet prestaties

Het jubileummodel voor 2024 is gebaseerd op de technologie van de nieuwste generatie Hayabusa. De 1340cc vier-in-lijn overtuigt zowel met zijn maximale vermogen van 190 pk bij 9.700 tpm als met zijn aangename rijgedrag. Technisch gezien verandert er echter niets ten opzichte van het huidige model.

Het Suzuki Intelligent-Ride-System (S.I.R.S.) komt hierbij van pas om je te helpen het vermogen van de krachtige motor optimaal te benutten in elke situatie. Met functies zoals Launch Control, tractiecontrole en bochten-ABS kan je het vermogen maximaal benutten met veel rijplezier en optimale veiligheid.

De quick-shifter (op en terug) maakt snelle en vloeiende schakelingen mogelijk zonder het gebruik van de koppeling. Voor de vertraging zorgt het Brembo Stylema-remsysteem met high-end componenten. Het chassis van het jubileummodel is afgestemd op de prestaties dankzij de instelbare componenten van Kayaba (KYB) en het dubbele aluminium frame. Bovendien bieden zowel de USD-voorvork van KYB met DLC-gecoate 43mm-vorkpoten als de centrale schokdemper een scala aan instelmogelijkheden voor individuele chassisconfiguraties.

Uniek design van de Hayabusa 25th Anniversary Edition

De exclusieve speciale editie voor het 25e jubileum trekt de aandacht met zijn unieke design. Het embleem ‘25th Anniversary’ siert zowel de tank als de parelmoerachtige einddemper, waarop het jubileumlogo als parelgestraalde gravure is aangebracht. Het Hayabusa Kanji-logo siert de kettingbeschermer, terwijl de binnenring van de remschijf en de kettingspanner schitteren met gouden geanodiseerde oppervlakken. Een verhoogd, driedimensionaal Suzuki-logo siert ook de tank. Bovendien wordt de Hayabusa 25th Anniversary Edition standaard geleverd met een zadelcover die is gelakt in de kleur van de motorfiets.

De speciale editie is wereldwijd beperkt verkrijgbaar en wordt verdeeld over in totaal zeven landen, waaronder de Verenigde Staten en natuurlijk Japan. Alleen in Japan zijn 300 exemplaren gepland. Ook de Nederlandse Suzuki-importeur heeft de hand weten te leggen op een aantal exemplaren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen