maandag 24 juni 2024

Het Spaanse Wotan debuteert in Italië met de Rebbe 400

In Europa worden 400cc-motoren beschouwd als motorfietsen uit de middenklasse, wat betekent dat je er met een A2-rijbewijs op kunt rijden.

Het is daarom niet verrassend dat middenklasse-modellen met motorblokken tussen 400 en 500 cc populair zijn in Europa. Vanuit de hele wereld komen er steeds meer modellen op de markt. In Italië bijvoorbeeld de Wotan Rebbe 400, een naked bike in retrostijl.

Wotan is een relatief nieuwe fabrikant in de motorwereld. Het merk is gevestigd in Spanje, maar heeft relaties met het Chinese merk Taro, dat motorfietsen ontwikkelt en produceert voor het Spaanse merk. In het geval van de Rebbe 400 is het een 400cc-naked model, dat zich probeert te onderscheiden door een retro uiterlijk.

Wat de prestaties betreft; vloeistofgekoelde, 400,9cc-tweecilindermotor met een vermogen van 42,15 pk en 32,5 Nm koppel. Volgens Wotan heeft de motor een topsnelheid van 156 km/u.

De Rebbe 400 heeft een stalen frame en een aluminium achterbrug. Het veersysteem bestaat uit een upsd voorvork en een niet-verstelbare achterschokdemper. Het remsysteem heeft twee schijfremmen voor en één schijf achter, met 17-inch velgen voor en achter. De technische kenmerken bestaan uit een LED-verlichtingssysteem, een 5-inch TFT-kleurenscherm met Bluetooth-connectiviteit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen