Hogere verkeersboetes in Oostenrijk

Oostenrijk heeft de boetes voor snelheidsovertredingen drastisch verhoogd, zelfs meer dan verdubbeld.

Vanaf september 2021 is de boete verschuldigd voor een snelheidsovertreding van 30 km/u verhoogd naar 150 euro, dat was 70 euro. Wie buiten de bebouwde kom 50 km/u of binnen de bebouwde kom 40 km/u te hard rijdt, betaalt voortaan 300 in plaats van 150 euro.

Wie betrapt wordt op nog harder rijden, moet tot 5.000 euro betalen, afhankelijk van de snelheid en de ernst van de overtreding (bijvoorbeeld bij herhaling). Voorheen was het maximum 2.180 euro.

Europa: Waar staan de meeste camera’s en geven ze hoogste boetes?

Rijbewijs eerder kwijt

De limieten die leiden tot het verlies van het rijbewijs zijn ook verlaagd met 10 km/u. In de toekomst zul je je rijbewijs al kwijtraken voor ten minste vier weken wanneer je de maximumsnelheid van 40 km/u in stedelijke gebieden of 50 km/u in gebieden buiten de stad overschrijdt.

In beslagname ook mogelijk

Iedereen van wie kan worden aangetoond dat hij of zij illegaal heeft geracet, moet zijn rijbewijs voor ten minste zes maanden inleveren. Worden daar nog andere factoren aan toegevoegd, zoals ‘gevaarlijke omstandigheden’, rijden zonder rijbewijs of bij herhaling, dan kan het voertuig in beslag worden genomen. Deze maatregel zal pas aan het eind van het jaar worden ingevoerd.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?