16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

2022 Triumph Speed Triple 1200RR wordt op 14 september gepresenteerd

Een nieuwe teaser video toont meer van de gloednieuwe sportievere versie van de Britse driecilinder. De 2022 Triumph Speed Triple 1200RR heeft een halve kuip, neo retro-lijnen en belooft de hoogste prestaties ooit.

De nieuwe Triumph Speed Triple 1200RR, die half augustus al werd aangekondigd met een korte maar duidelijke videoboodschap, is nu te zien in een tweede teaservideo hieronder.

De volledig nieuwe 1200RR is gebouwd op basis van de onlangs gelanceerde Speed Triple 1200RS (zie onze test hier) en wordt door Triumph aangekondigd als “de meest verfijnde, stijlvolle en krachtige Speed Triple ooit”.

De onlangs vrijgegeven video geeft een betere kijk op de lijnen van de motorfiets in een driekwart-view van voren, waarbij de compacte, laaggeplaatste halve kuip, de ronde koplamp met DRL en de slanke RS-stijl staart te zien zijn.
Het idee is om een sportmotor te creëren met een niet-extreme, bijna klassieke uitstraling die past in de traditie van de Speed Triple.

De zitpositie lijkt intiemer, dus je zou een lager stuur verwachten dan op de RS. De vorige video toonde de elektronische afstelling van de semi-actieve Ohlins-voorvork, die moet worden geëvenaard door een gelijkaardige afstelling van de achterste monoshock, terwijl het remsysteem moet steunen op kwaliteitsvolle Brembo-componenten: de RS is uitgerust met 320 schijven en Stylema monobloc radiale remklauwen.

Kawasaki Z650 2022 in drie nieuwe kleurstellingen

De 45 seconden durende video geeft geen andere informatie dan “de geest” van deze op de weg rijdende sportwagen. Wat we wel weten, is dat de 1.160 cc driecilinder lijnmotor 180 pk levert bij 10.750 tpm en een maximumkoppel van 125 Nm bij 9.000 tpm.

De uitlaatpijp die in de video te zien is, lijkt niet te verschillen van die van de RS, dus het is moeilijk te zeggen of de prestaties naar boven toe zullen verbeteren. Hetzelfde geldt voor het gewicht, dat voor de 1200RS wordt aangegeven op 198 kg in rijklare toestand en volle tank.

De officiële presentatie is gepland voor dinsdag 14 september om 13.00 uur, Motor.NL houdt je op de hoogte…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen