Honda bezig aan een GB1000 Café Racer?

Het lijkt erop dat Honda aan een café racer werkt. Volgens het Japanse Young Machine overweegt Honda om de GB-serie opnieuw te introduceren in de vorm van een moderne café racer.

De Honda GB-serie was een poging van Honda om motoren te verkopen met de looks van Britse motormerken. GB staat dan ook voor Great-Britain? Op zich is dat niet zo verwonderlijk omdat de populariteit van café racer-achtige motoren nog steeds niet over z’n hoogtepunt heen is.

De huidige Honda CB1000, de 1000cc sports café, zou geschikt kunnen zijn voor de transitie naar een GB1000 Café Racer. Je begrijpt dat er veel mitsen en maren kleven aan het verhaal. Feit is dat café racers tamelijk hot zijn en daarvan wil Honda natuurlijk ook profiteren. En het zou ook goed kunnen. Onlangs presenteerde Honda nog de retro gestileerde Monkey en Super Cub.

Honda GB500 Clubman 1994

Honda GB 500 Clubman – 1994

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?