dinsdag 5 december 2023

Honda bezig aan een GB1000 Café Racer?

Het lijkt erop dat Honda aan een café racer werkt. Volgens het Japanse Young Machine overweegt Honda om de GB-serie opnieuw te introduceren in de vorm van een moderne café racer.

De Honda GB-serie was een poging van Honda om motoren te verkopen met de looks van Britse motormerken. GB staat dan ook voor Great-Britain? Op zich is dat niet zo verwonderlijk omdat de populariteit van café racer-achtige motoren nog steeds niet over z’n hoogtepunt heen is.

De huidige Honda CB1000, de 1000cc sports café, zou geschikt kunnen zijn voor de transitie naar een GB1000 Café Racer. Je begrijpt dat er veel mitsen en maren kleven aan het verhaal. Feit is dat café racers tamelijk hot zijn en daarvan wil Honda natuurlijk ook profiteren. En het zou ook goed kunnen. Onlangs presenteerde Honda nog de retro gestileerde Monkey en Super Cub.

Honda GB500 Clubman 1994

Honda GB 500 Clubman – 1994

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image