13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Terugkeer van de Honda GB?

Met de CB1000R heeft Honda een basis in huis waar je meer mee kunt. Hoewel het een ideale basis voor een gekuipte caféracer zou kunnen zijn, heeft Honda meer in huis dat kan dienen als basis voor een machine die de retro-liefhebber kan bekoren. Een retro met een knap en smal blok, klein kuipje. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Ooit had Honda de GB500, gebouwd rondom het XR500-blok. Hier heeft men van het Japanse Young Machine delen van bovengenoemde CB1000R gecobineerd met de smalle tweecilinder uit de Africa Twin. Naar het schijnt, wordt overwogen om dit idee in productie te nemen. 

Het zou voor Honda een greep in het verleden zijn; terug naar de oude GB-serie, waarmee ze zo Brits mogelijk probeerden over te komen. Met succes. Dat de Japanners juist nu met deze plannen komen is niet vreemd, want de populariteit van de van oorsprong Britse café-race-scene is nog niet over z’n hoogtepunt.

Foto: Young Machine

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen