donderdag 25 april 2024

Honda CB-F Concept: glanzende modern-classic

Vanwege COVID-19 zijn de motorshows van Tokyo en Osaka geannuleerd. In plaats van een ruime stand op een beursvloer zoeken veel merken nu hun heil op het internet, met of onder een speciale webpagina.

Honda debuteert online met de Honda CB-F Concept, een retro-ogende motor met een modern rijwielgedeelte en blok. Als de motor je ietwat bekend voorkomt, is dat niet zo vreemd. Aan de basis van de Concept ligt natuurlijk de CB1000R, die zelf ok weer een derivaat is van een CBR1000RR van jaren geleden.

Voor de CB-F Concept heeft Honda met een schuin oog gekeken naar de CB900F. Die reed eind jaren ’70 en begin jaren ’80 van de vorige eeuw over de vaderlandse wegen.  En het was een vrij populaire motor ook.

De meeste motorrijders vinden retro mooi, maar je kunt je wel afvragen hoeveel motorrijders er geld aan willen spenderen. Qua verkopen in Nederland zijn ‘retro’s’ goed voor een procentje of vijf… Het is daarom niet minder interessant om te zien hoe Honda verder bouwt  op de CB1000R. Dat is per slot van rekening een solide pakket dat zich goed leent voor nieuwe designexperimenten. Zoals de CB-F Concept.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen