13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda deponeert octrooi voor retro zescilinder

In 1978 introduceerde Honda de CBX, een zescilinder. Deze motor zou de toekomst hebben. Qua techniek en prestaties was de Honda ongeëvenaard. In die tijd een echte superbike.

De toekomst van de Honda CBX was geen lang leven beschoren. Al in 1982 werd de productie beëindigd. Met de ontwikkeling van kleinere blokken met vergelijkbare prestaties – 220km/u, 105 pk – als de zes-in-lijn reden Kawasaki en Yamaha Honda danig in de wielen. Maar kennelijk heeft Honda wel weer zin in een nieuw 6-in-lijn avontuur. De schetsen die bij het octrooi horen, laten een sportieve retro zien, met een tophalf met ronde koplamp.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen