Honda Forza 125 2015

Even iets anders dan al het ‘grote’ nieuws, maar zeker niet minder belangrijk; Honda’s Forza 125 is voor 2015 compleet op de schop genomen.

Nieuwe, sportievere lijnen met een vleugje meer bite geven ‘m een modern voorkomen en het verstelbare windscherm maakt ‘m geschikt voor stad en snelweggebruik. Onder het zadel vind je 48 liter aan bagageruimte, wat genoeg moet zijn voor twee integraalhelmen. Een 12V-aansluiting in het handschoenenvakje geeft je de mogelijkheid voor het opladen van je telefoon of het aansluiten van accessoires zoals een navigatiesysteem. Voor en achter is de Forza voorzien van LED-verlichting.

Het nieuwe 125 cc vloeistofgekoelde blok heeft vier kleppen en in- en uitlaattraject zijn ontworpen met een sterk middengebied en een goede top in gedachten. Naar verluid is hij de snelste in zijn klasse in acceleratie van nul tot 90 km/u en met een goede dosis verse technologie om wrijvingsverliezen te verminderen moet het in de zuinigste rijmodus mogelijk zijn om 1:43,5 te rijden.

 Het stalen frame heeft aan de voorzijde een 33 mm telescoopvork, achter dubbele schokbrekers en voor- en achterwiel meten respectevelijk 15 en 14 inch, waarbij de grotere maat aan de voorkant gekozen is voor meer stabiliteit en daarmee een minder nerveus stuurgedrag. ABS is optioneel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?