Nieuwe crossband Mitas

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Nieuwe motorcrossbanden zijn het hoogtepunt van de aanwezigheid van Mitas op de 50e internationale motorbeurs “INTERMOT” te Keulen, Duitsland. Mitas zal haar nieuwe C-25 (voor) en C-24 (achter)banden, welke ontworpen zijn voor gebruik op extra zacht en modderig terrein, en C-27 (voor) en C-26 (achter)banden, welke ontworpen zijn voor gebruik op harde en steenachtige ondergronden presenteren. Tevens zal Mitas verschillende noviteiten tonen, welke tot haar on-road gamma behoren. Alle innovaties zullen ten toon gesteld worden op de Mitas stand, welke gevestigd is op locatie A20, hal 7 van INTERMOT.

“Mitas Moto heeft afgelopen jaar enkele projecten in het leven geroepen om nieuwe producten te ontwikkelen voor verschillende groepen motorrijders. Door onze innovaties toe te passen, is het ons doel om de positie van Mitas motorbanden te versterken, vooral in de off-road markt. In het motorcross segment heeft Mitas verschillende nieuwe producten, welke de behoeften van verschillende motorrijders zullen vervullen,” aldus Ksenija Bitenc, Directeur van Mitas Moto.

De splinternieuwe Mitas C-25 en C-24 banden hebben superieure zelfreinigende eigenschappen en uitstekende rijeigenschappen in zand en modder. De Mitas C-27 en C-26 zijn duurzaam en hebben optimale rijeigenschappen op ruw terrein. Deze banden zullen eind 2014 beschikbaar komen in de maten 80/100-21 en 110/90-19.

Op INTERMOT zal Mitas ook haar nieuwe motorcross competitiebanden presenten: de C-28 en C-29 TERRACROSS (ontwikkeld voor gemiddeld tot harde ondergronden) en de C-30 en C-31 TERRACROSS (ontwikkeld voor zachte tot gemiddelde ondergronden). Mitas TERRACROSS banden zullen de behoeften van de meest veeleisende motorcross rijders in de racewereld vervullen. Deze banden zullen eind 2014 beschikbaar komen.

Mitas zal ook nieuwe maten in haar on-road gamma introduceren. De nieuwe maten zullen de MC50 en MC38 series aanvullen. Deze nieuwe maten zijn: 80/100-17 46S TL, 130/80-17 65H TL en 100/90-17 55S TL.

Mitas introduceert ook nieuwe maten in haar scooteraanbod. De nieuwe maten in de MC38 MAX SCOOT serie zijn 80/90-14 40PR TL en 80/90-16 45PR TL, welke opties zijn voor de nieuwe Honda scooter modellen “Vision” en “NSC”.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?