Honda Forza 750: Dikke motorscooter

Honda staat op het punt om in oktober een nieuwe Forza-motorscooter aan te kondigen. De plaagvideo verwijst naar een mogelijke sportscooter met veel inhoud. De video laat je wat close-ups zien van wat de stroomlijn en frame-delen van de motorscooter lijkt te zijn.

Honda Forza 750 teaser video

Het meest interessante deel van de video is de test die tegen het eind wordt uitgevoerd. Die luidt ‘Forza – De Forza-familie wordt groter’. Bij de titel van de video hoort een datum, 14.10.2020. Wij gaan ervan uit dat dit de datum is waarop de nieuwe motorscooter in zijn geheel wordt onthuld.

Met de tekst aan het einde van de video kun je twee kanten op. Of de familie wordt uitgebreid met een paar lichte motorscooters. Of Honda staat op het punt een nieuwe en dikke motorscooter aan het assortiment toe te voegen. Wij gokken op de dikke. De clip toont de stroomlijn van een motorscooter die opmerkelijk veel lijkt op die van de Integra en X-ADV.

Met dit in gedachten kunnen we beginnen met het in elkaar zetten van hoe de nieuwe machine eruit zou kunnen zien. Allereerst is de Forza-serie een sportieve line-up met een moderne styling en een premium motorscootergevoel. En gezien het feit dat de krachtbron uit de X-ADV lijkt te komen, gaat de nieuweling vast met DCT uit de startblokken. Als dit inderdaad een nieuwe Forza 750 is, is het een gegeven dat de styling van de huidige reeks de styling van de nieuwe machine zal beïnvloeden. Verwacht sportieve lijnen, agressieve details en een full-size maxi-scooterprofiel zoals we dat sinds de Silverwing niet meer hebben gezien van Honda.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?