woensdag 27 september 2023

Honda geeft de Honda Forza 350 een fikse make-over

De wortels van Honda’s Forza-familie reiken terug tot 2000. Tweeëntwintig jaar later staat de reeks nog steeds als een huis én is er zelfs een grote update voor de Forza 350. Voor 23YM krijgt hij een strak nieuw uiterlijk, een nieuwe dashboard en twee nieuwe kleurstellingen.

Het nieuwe vooraanzicht, dat pronkt met nieuwe dubbele LED-koplampen, tilt de Forza 350 helemaal up-to-date. De stijl mag dan wel nieuw zijn, de praktische inzetbaarheid blijft dezelfde. Zo is het elektronisch bediende windscherm is over 180 mm instelbaar, beschikt de Forza 350 over een USB Type C-aansluiting in het handschoenkastje, is er onder het zadel ruimte voor twee integraalhelmen en kan je de Forza 350 sleutelloos bedienen middels Smart Key.

Honda bouwt een bagger: 2023 Honda Rebel 1100 Touring

Het rijwielgedeelte blijft behouden, net als het 330 cc vloeistofgekoelde SOHC-motorblok met vier kleppen en Honda Selectable Torque Control (HSTC). Met 21,6 kW piekvermogen en 31,9 Nm koppel is de Forza sterk genoeg doorheen het hele toerengebied, en haal je tot 137 km/u op de snelweg. Het opgefriste instrumentenpaneel staat de Forza 350-rijder toe om zijn of haar smartphone te verbinden via Bluetooth en te bedienen via het Honda Smartphone Voice Control (HSVC)-systeem. Het systeem is vanaf 23YM compatibel met zowel IOS- als Android-toestellen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image