Honda gooit met modder

De geruchten over een nieuwe Africa Twin doen al lange tijd de ronde, en na het zien van bovenstaand prototype werd er door de fans heel even een zucht van verlichting geslaakt. Maar, het slechte nieuws: dit door Honda ‘True Adventure’-gedoopte prototype heeft een paralleltwin aan boord en daardoor loopt de vergelijking met de iconische Africa Twin onmiddelijk mank.

Het goede nieuws dan maar? Het is duidelijk dat Honda weer werkt aan een straatlegale motorfiets met échte offroadkwaliteiten. Want het prototype is bepaald geen nieuwe Transalp, en dat concluderen we niet alleen maar na het zien van het camouflage-jasje en de opzettelijk gedrapeerde modderdruppels. Nee, we zien een 21-inch-voorwiel en een algeheel zeer robuuste samenstelling.

En last but nog least: welingelichte Honda-bronnen vertellen ons dat we met een 1000cc-motorblok te maken hebben! Kijk, dat schiet op. Conclusie? Honda werkt aan een echte globetrotter, bulletproof en helemaal klaar voor zwaar terrein, een ogenschijnlijk ideale metgezel voor een wereldreis dwars door alle continenten.

 

[justified_image_grid ids=21262,21263,21264,21265]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?