Ook Husqvarna brengt een scrambler

‘Husqvarna brengt een scrambler’… Tja, we lopen een beetje op de zaken vooruit, maar Husqvarna-medewerkers wisten ons op de EICMA toch echt te vertellen dat deze prototypes, Svart- en Vitpilen genaamd, eind 2015 productieklaar zullen zijn. De Svartpilen (vertaald: zwarte pijl) is gebaseerd op de aloude Scrambler-traditie, en de Vitpilen (witte pijl) is een moderne versie van de legendarische Silverpilen (zilverpijl) uit 1953: klik hier voor film, beeld en tekst over de legendarische motorfiets.

Eind 2015 gaan we ze dus productieklaar zien, en dat is gelukkig al lekker vlot. Niet vreemd, want de prototypes zijn al helemaal rijdbaar. Alleen spiegels en andere kwalijke noodzakelijkheden ontbreken nog voor gebruik op de openbare weg. Het zijn dan ook bepaald geen nieuw opgebouwde prototypes die nog van voor tot achter uitontwikkeld moeten worden, want de KTM Duke 390 staat aan de basis van de ‘zwart- en zilverpijl’. Echt waar, klik hier maar eens en je zult het zien. Motorblok, frame, de opengewerkte achterbrug en zelfs de vering: de basis is één op één overgenomen. Daaromheen is Husqvarna aan het knutselen geslagen. 

Tot eind 2015 moeten we het dus met deze foto’s doen, dus klik maar raak in onderstaand foto-album!

 

[justified_image_grid ids=21267,21268,21269,21270,21271,21272,21273,21274,21275,21276,21277,21278]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?