Honda heeft snelste grasmaaier

Oké, het is dan geen echt motornieuws, maar het is wel gaaf dat Honda het Guinness World Records te pakken heeft voor… de snelste grasmaaier ter wereld. De Japanse fabrikant, naast motoren ook producent van auto’s, ATV’s, buitenboordmotoren en zelfs vliegtuigen, zette voor de wereldrecordpoging een Honda HF2620, aangedreven door een 996 cc 90° V-twin, afkomstig uit een Honda VTR1000F Firestorm. De door Team Dynamics (verantwoordelijk voor Honda’s British Touring Car Championship-avontuur) gebouwde grasmaaier perste 109 pk en 96 Nm (de standaardwaarden van een Firestorm) uit de tweecilinder en door een laag gewicht van 140 kilogram moest de HF2620 in staat zijn om de 200 km/u-grens te overschrijden. Helaas lukte dat niet en bleef Piers Ward (redacteur van TopGear Magazine) in Tarragona steken op 187,6 km/u, echter nog altijd zo’n 45 kilometer per uur sneller dan het vorige record.

Honda heeft uiteraard de poging gefilmd en die is hier te zien:

   

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?