donderdag 25 april 2024

Honda heeft snelste grasmaaier

Oké, het is dan geen echt motornieuws, maar het is wel gaaf dat Honda het Guinness World Records te pakken heeft voor… de snelste grasmaaier ter wereld. De Japanse fabrikant, naast motoren ook producent van auto’s, ATV’s, buitenboordmotoren en zelfs vliegtuigen, zette voor de wereldrecordpoging een Honda HF2620, aangedreven door een 996 cc 90° V-twin, afkomstig uit een Honda VTR1000F Firestorm. De door Team Dynamics (verantwoordelijk voor Honda’s British Touring Car Championship-avontuur) gebouwde grasmaaier perste 109 pk en 96 Nm (de standaardwaarden van een Firestorm) uit de tweecilinder en door een laag gewicht van 140 kilogram moest de HF2620 in staat zijn om de 200 km/u-grens te overschrijden. Helaas lukte dat niet en bleef Piers Ward (redacteur van TopGear Magazine) in Tarragona steken op 187,6 km/u, echter nog altijd zo’n 45 kilometer per uur sneller dan het vorige record.

Honda heeft uiteraard de poging gefilmd en die is hier te zien:

   

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen