Garmin komt met zumo 590LM

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Garmin kondigt de zumo 590LM aan – een robuust motornavigatiesysteem met een 5-inch touchscreen display, het grootste scherm op de markt, dat handschoenvriendelijk is, brandstof bestendig en afleesbaar in zonlicht. zÅ«mo 590LM bevat geavanceerde navigatiespecificaties en infotainment opties, die de rijder verbonden houden op de weg. De draagbare navigatie heeft een MP3 speler en is iPhone®, iPod® compatibel1, de bestuurder kan de muziek direct kiezen vanaf het scherm. Voor cruciale real-time verkeersinformatie onderweg, heeft de zumo 590LM toegang tot weer- en verkeersinformatie via de Smartphone Link2 app, hands-free telefoon bediening en gesproken aanwijzingen in de helm. Om de connected specificaties compleet te maken is de zumo 590LM compatibel met Garmin’s bandenspanningsmeter3 en de Garmin VIRB actioncamera4. Nieuwe premium navigatie specificaties zijn Garmin Real Directions™, Actieve Rijbaanbegeleiding en de Rondrit functie.

 “zumo 590LM herdefinieert motornavigatie door motorrijders van een connected infotainment hub te voorzien met toegang tot alles, van navigatie tot weer en verkeer, muziekbediening, hands-free bellen en bandenspanningsinformatie,” vertelt Dan Bartel, Garmin vice president wereldwijde verkoop. “Het grote 5-inch touchscreen display maakt het niet alleen eenvoudig om relevante informatie in één oogopslag te zien, het is ook geoptimaliseerd voor het gebruik op de motor en eenvoudig af te lezen wat de licht of weer condities ook zijn.”

Een geweldig beeld op de weg
Met duale oriëntatie kunnen gebruikers de navigatie horizontaal plaatsen voor een breder beeld of verticaal om meer van de weg, die nog komt, te zien. En dankzij het hooggevoelige, handschoenvriendelijke display is het invoeren van informatie net zo eenvoudig als schakelen. De nieuwe en verfijnde interface houdt de kaart ten alle tijden in het zicht en toont additionele informatie in een scherm naast de kaart, zoals points of interest onderweg en real-time verkeersinformatie5.

Nieuwe connected infotainment functies
zumo 590LM beschikt over veel nieuwe infotainment specificaties die er voor zorgen dat de gebruiker verbonden blijft op de weg. Draadloze Bluetooth® technologie zorgt ervoor dat de zumo 590LM verbonden kan worden met een compatibele smartphone en een Bluetooth helm of headset. Hierdoor kan gebeld worden en telefoontjes ontvangen worden, ook is het mogelijk om gesproken navigatie aanwijzingen te horen. Gebruikers kunnen ook points of interest uitspreken via de zumo Bluetooth interface – perfect voor een last-minute wijziging of een snelle stop voor brandstof.
zumo 590LM wordt geleverd met een MP3 speler en is compatibel met iPhone® en iPod®. Gebruikers kunnen dus moeiteloos hun muziek bedienen via het display. Via Bluetooth kunnen gebruikers ook live weer- en verkeersinformatie ontvangen via de Smartphone Link app.

Geavanceerde navigatie specificaties
zumo 590LM beschikt over de nieuwste Garmin navigatietechnologie en motorspecifieke specificaties. Het zoekveld maakt het eenvoudig om adressen en miljoenen points of interest te vinden. Garmin Real Directions helpt met behulp van herkenbare oriëntatiepunten en verkeerslichten in plaats van moeilijk leesbare straatnamen de weg te vinden. Actieve rijbaanbegeleiding maakt een combinatie van gesproken en visuele aanwijzingen om de gebruiker te begeleiden op een afrit of knooppunt. Een geanimeerd beeld met gekleurde pijlen verschijnt naast de kaart  om de juiste rijbaan te tonen, een vriendelijke stem biedt additionele hulp. PhotoReal knoopbeeld toont een realistisch beeld van afslagen en knooppunten op de route, ook van de omgeving. zÅ«mo 590LM toont ook de maximale snelheid, huidige snelheid en aankomsttijd. POIs die in de buurt zijn worden naast de kaart getoond, zoals restaurants, tankstations, ziekenhuizen en winkels.

zumo 590LM heeft motorspecifieke navigatiefuncties die het eenvoudiger maken om een route te plannen. Met de Rondrit functie kunnen bijvoorbeeld routes op basis van tijd, afstand of locatie gepland worden. Gebruikers voeren eenvoudigweg hun wensen in en laten de zÅ«mo voor de rest zorgen. Wanneer niet de snelste, maar de leukste route gewenst is, kan de gebruiker met de functie Bochtige Wegen een mooie route kiezen op weg naar zijn bestemming. Met TracBack® kan de gebruiker langs dezelfde route terug rijden naar het startpunt.

Servicelogboek
zumo 590LM maakt het eenvoudig om cruciale motordata bij te houden, zoals bandenwissels, bandenspanning, kettingsreinigingsbeurten, verversen van de olie en nieuwe bougies. Het servicelogboek houdt ook data van onderhoudsbeurten bij.  De zumo 590LM wordt zelfs geleverd met een digitale brandstofmeter zodat rijders in kunnen schatten hoeveel kilometers ze kunnen rijden voor de volgende brandstofstop.

Robuust ontwerp
Met een robuust ontwerp dat bestand is tegen brandstof druppels/dampen, UV stralen en zwaar weer (waterbestendig: IPX7)6, is zumo 590LM gebouwd voor een leven op de weg. Het toestel wordt geladen door een verwijderbare batterij en wordt bevestigd op de motorsteun. zumo 590LM wordt tevens geleverd met een autosteun en –kabel voor gebruik in de auto.

Nuttige accessoires
zumo 590LM is compatibel met de bandenspanningsmeter. Gebruikers kunnen een TPMS sensor op iedere band plaatsen en zo draadloos de druk zien op het zūmo display. Het werkt tot en met vier banden in iedere configuratie. zumo 590LM is ook compatibel met de VIRB HD actioncamera, die direct bediend kan worden vanaf het display.

zumo 590LM wordt geleverd met gratis kaartupdates om altijd te kunnen beschikken over de meest actuele kaarten. Iedere route beschikt zo over de meeste up-to-date points of interest, wegen en navigatie informatie beschikbaar via Garmin. Het nieuwe navigatiesysteem ondersteunt ook TOPO en CustomMaps, gebruikers hebben zo de vrijheid om hun eigen kaarten te gebruiken tijdens hun avonturen (extra kaartmateriaal wordt separaat verkocht).

Garmin zumo 590LM heeft een verkoopadviesprijs van € 649 en is vanaf april 2014 leverbaar. Voor meer informatie: www.garmin.com/zumo.

1 Muziek en media bediening werkt met iPhone® 3GS of later en sommige iPod® apparaten.
2 Abonnementskosten. Abonnement vereist.
3 Het systeem werkt tot maximaal vier banden in iedere configuratie, additionele aankoop nodig voor ieder wiel. Alleen metalen ventielen. Niet bedoeld voor gebruik op autowielen.
4 Separaat verkocht.
5 Abonnementskosten indien van toepassing. Abonnement op real-time verkeersinformatie via de Garmin Smartphone Link app vereist.
6 Weerstaat incidentele blootstelling aan water tot 1 meter diep tot 30 minuten.
7 Levenslange kaartupdates  geldt gedurende de economische levensduur van uw Garmin toestel of totdat, als dit eerder gebeurt, Garmin geen kaartupdates  meer ontvangt van zijn leverancier van kaarten. De “nuttige levensduur” van een toestel is de periode waarbinnen de ontvanger (a) over de vereiste technische mogelijkheden beschikt om de actuele kaartupdates te gebruiken en (b) in staat is om zonder ingrijpende reparaties te functioneren zoals is bedoeld.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?