maandag 29 mei 2023

Honda klaar voor Dakar Rally

Honda heeft het CRF450 Rally model gepresenteerd op de Intermot in Keulen. Deze nieuwe machine zal meestrijden in de Dakar Rally van 2013.

Honda heeft sinds 1981 negen keer meegedaan in de voorloper van de huidige Dakar Rally, de rally Parijs-Dakar. Het Japanse merk sleepte vijf overwinningen binnen. In januari start deze enorm zware race weer. Honda zal deelnemen met een geprepareerde machine, die gebaseerd is op de CRF450X. Het rallymodel beschikt over het PGM-FI systeem. Dit elektronisch injectiesysteem moet een efficiënt benzineverbruik  en duurzaamheid garanderen.

De CRF450 is al uitgebreid getest in Japan. Op 14 oktober zal de machine meedoen aan de Marocco Rally. Het team voor de Dakar Rally bestaat uit Helder Rodrigues (Portugal), Felipe Zanol (Brazilië), Sam Sunderland (Engeland) and Javier Pizzolito (Argentinië) en Johnny Campbell (Amerika). Deze coureurs zullen tijdens de Marocco Rally vooral data gaan verzamelen en eventuele problemen verhelpen.
 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image