Honda klaar voor Dakar Rally

Honda heeft het CRF450 Rally model gepresenteerd op de Intermot in Keulen. Deze nieuwe machine zal meestrijden in de Dakar Rally van 2013.

Honda heeft sinds 1981 negen keer meegedaan in de voorloper van de huidige Dakar Rally, de rally Parijs-Dakar. Het Japanse merk sleepte vijf overwinningen binnen. In januari start deze enorm zware race weer. Honda zal deelnemen met een geprepareerde machine, die gebaseerd is op de CRF450X. Het rallymodel beschikt over het PGM-FI systeem. Dit elektronisch injectiesysteem moet een efficiënt benzineverbruik  en duurzaamheid garanderen.

De CRF450 is al uitgebreid getest in Japan. Op 14 oktober zal de machine meedoen aan de Marocco Rally. Het team voor de Dakar Rally bestaat uit Helder Rodrigues (Portugal), Felipe Zanol (Brazilië), Sam Sunderland (Engeland) and Javier Pizzolito (Argentinië) en Johnny Campbell (Amerika). Deze coureurs zullen tijdens de Marocco Rally vooral data gaan verzamelen en eventuele problemen verhelpen.
 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?